4

Meteorit peste coasta de rasarit a SUA (video) (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Un meteorit, suficient de luminos pentru a fi numit „minge de foc”, a luminat ieri noapte, vineri, cerul estului Americii de Nord, oferind un spectacol pentru cel puțin 13 state, Washington DC și două provincii canadiene, conform unei declaratii a Societatii Americane Meteor, citata de VoR.

   Societatea a amintit peste 300 de marturii din Ontario și Quebec, până in Carolina de Nord, mai mult de 100 de rapoarte urmand să fie verificate, conform unei declaratii a lui Mike Hankey, un observator pentru Societatea Americana Meteor.

   "A fost cu siguranță o minge de foc, văzuta de o bună parte a statelor din est", a declarat Robert Lunsford, coordonatorul societății.
   "S-a întâmplat într-un moment bun, în jurul orei 20:00, vineri seara, o mulțime de oameni iesind sa il vada", a mai spus Lunsford.

   Meteorii sunt particule mici din sistemul solar, care ard in urma frecarii, la intrarea în atmosferă.
   Mai multe mii de meteori, aratand ca o minge de foc, apar în fiecare zi, cei mai multi dintre ei, de-a lungul oceanelor, ramanand nevăzuti sau ascunsi de lumina zilei, a mai declarat societatea.

   Mulți martori l-au numit-o cel mai stralucitor meteorit vazut vreodata.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
62
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04197 sec - PID: 17742