2

   Însoțit de secretarul său de stat, John Kerry, Obama a fost întâmpinat de omologul său palestinian, Mahmoud Abbas, la intrarea în Biserica Nasterii Domnului. Barack Obama a rămas aici aproximativ douăzeci de minute.

   În ciuda opoziției puternice a Israelului și Statelor Unite ale Americii, biserica a fost inclusa ca prim sit palestinian, in data de 29 iunie 2012 (vezi ARHIVA), pe lista Organizației Mondiale a Patrimoniului ONU pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Palestina a fost admisa in UNESCO în octombrie 2011.

   Înainte de aceasta vizita, Președintele american a mers în aceeasi dimineața la Muntele Herzl din Ierusalim, unde este inmormantat Primul-ministru israelian Yitzhak Rabin, care a fost asasinat. De asemenea, acesta a vizitat Memorialul Yad Vashem al Holocaustului.

   Din cauza unei furtuni de nisip, Obamas-a deplasat in Betleem cu o limuzina si nu cu un elicopter, dupa cum era programat. Acest lucru i-a oferit ocazia apropierii de bariera de inalta de securitate israeliana dintre statul evreu și West Bank, considerata ilegala de către Curtea Internațională de Justiție, supranumita de palestinieni "Zidul Apartheid", conform AFP.

   În urma vizitei sale la Betleem, Barack Obama s-a indreptat catre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv (Israel), unde a continuat turneul său regional în Iordania.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
58
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0288 sec - PID: 18413