16
Însoțit de secretarul său de stat, John Kerry, Obama a fost întâmpinat de omologul său palestinian, Mahmoud Abbas, la intrarea în Biserica Nasterii Domnului. Barack Obama a rămas aici aproximativ douăzeci de minute.

În ciuda opoziției puternice a Israelului și Statelor Unite ale Americii, biserica a fost inclusa ca prim sit palestinian, in data de 29 iunie 2012 (vezi ARHIVA), pe lista Organizației Mondiale a Patrimoniului ONU pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Palestina a fost admisa in UNESCO în octombrie 2011.

Înainte de aceasta vizita, Președintele american a mers în aceeasi dimineața la Muntele Herzl din Ierusalim, unde este inmormantat Primul-ministru israelian Yitzhak Rabin, care a fost asasinat. De asemenea, acesta a vizitat Memorialul Yad Vashem al Holocaustului.

Din cauza unei furtuni de nisip, Obamas-a deplasat in Betleem cu o limuzina si nu cu un elicopter, dupa cum era programat. Acest lucru i-a oferit ocazia apropierii de bariera de inalta de securitate israeliana dintre statul evreu și West Bank, considerata ilegala de către Curtea Internațională de Justiție, supranumita de palestinieni "Zidul Apartheid", conform AFP.

În urma vizitei sale la Betleem, Barack Obama s-a indreptat catre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv (Israel), unde a continuat turneul său regional în Iordania.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01065 sec - PID: 30409