2

Obama: contraceptia si avortul. Reactia episcopilor catolici (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Consilierul general al Conferinței Catolice a SUA, Anthony R. Picarello, afirma ca actualele revizuiri privind contraceptia, propuse de administrația Obama, reprezinta "o încălcare fără precedent … a libertatii religioase, de către guvernul federal" și trebuie să fie schimbate.

   Declarația face referire la mai multe schimbari in programul de sanatate al Statelor Unite, incluzand medicamentele care induc avortul, contraceptivele, procedurile de sterilizare și educația si consilierea in acest sens.
   Observațiile făcute, în numele Conferinței Episcopilor Catolici Americani, de către Anthony R. Picarello, asociat al Conferinței Episcopilor Catolici Americani si consilier general, și de Michael F. Moise, consilier asociat au facut referire la urmatoarele probleme:
   – decizia sustine ca urmareste "serviciile de prevenire" a bolilor, iar in acest caz principiul nu este respectat, din contra, metodele contraceptive fiind asociate cu un risc crescut la adresa sanatatii;
   – nu exista scutiri pentru părțile neinteresate, individuale sau instituționale, cu obiecții religioase sau morale, pentru masurile legate de contraceptie. Practic, toti americanii care se înscriu într-un plan de sanatate vor beneficia de acoperire contraceptivă, pentru ei însisi sau pentru cei aflati în întreținerea acestora, indiferent dacă ei o doresc sau nu doresc acest lucru.
   – in al treilea rând, de acest fond nu pot beneficia exact asociatiile religioase sau dezvoltatorii religiosi care contribuie cel mai vizibil la binele comun, prin furnizarea de servicii de sănătate, educaționale și sociale.
   – revizuirile continuă să reprezinte o decizie fără precedent, de încălcare a libertății religioase, de către guvernul federal, persoanele fizice și organizațiile care au obiectii religioase fiind obligate sa ia parte la acoperirea contraceptivelor.

   "Suntem dispuși, acum ca întotdeauna, sa lucram cu administrația, pentru a ajunge la o rezoluție justă și legală pe aceasta tema. În același timp, împreună cu alții, vom continua să căutăm rezolvarea acestor probleme în Congres și în instanțele de judecată", au declarat cei doi.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
129
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03054 sec - PID: 18557