13
In ultimele zile, la Reprezentanța Bisericii Greciei in Uniunea Europeană, a avut loc o reuniune a unui mic comitet, cu participarea directorului adjunct al Biroului Consilierilor pe Politică Europeană, M. Skhinas, și reprezentantilor Bisericilor la Bruxelles. Scopul reuniunii, organizată la inițiativa Reprezentanței Bisericii Greciei, au fost schimbul de opinii și discuțiile pe tema intitulata "Revenire asupra problemei crizei”, concentrându-se pe situația economica a Greciei, Ciprului și altor țări din zona euro.

Bisericile au fost reprezentate de către Mitropolitul Athanasios de Ahaia, reprezentant al Bisericii Greciei la Uniunea Europeană, Episcopul Porfirie de Neapolis, reprezentant al Bisericii Ortodoxe a Ciprului la Uniunea Europeană, protopopul Sorin Chevalu, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române la Uniunea Europeană, Părintele Daly Patrick, Secretarul General al Comisiei Conferințelor Episcopilor Catolici din Uniunea Europeană, Hattsinger Katrin, reprezentant al Bisericii Evanghelice din Germania la Uniunea Europeană. Protopopul Ilyne Antonie a participat la discuții in numele Patriarhiei Moscovei, ca reprezentant interimar al Bisericii Ortodoxe Ruse la Organizațiile Internaționale Europene, alaturi de Protopopul Andrei Elisseev, secretar al Reprezentantei.

Skhinas a subliniat, în discursul său, faptul ca criza economică și financiară, care a început în Statele Unite, a spulberat țările europene, amenințănd stabilitatea socială și dezvoltarea continuă a Uniunii Europene. El a împărtășit viziunea sa despre situatia de fata, concluzionand că rolul Bisericii și al organizațiilor religioase, ca parte a stabilității și identitatii civilizației, nu poate decat sa creasca în contextul unei crize.

În timpul discuției, Protopopul Antoine Ilyne a subliniat importanța dialogului cu Bisericile, nu doar la nivel reprezentativ, subliniind necesitatea crearii de spații destinate participarii efective a societății civile în viața Uniunii Europene, tinand cont de punctele de vedere ale tuturor segmentelor societății.

El a mai mentionat, de asemenea, necesitatea stabilirii unui parteneriat între Uniunea Europeană și Rusia, pe tema identității civilizației continentului european, sub forma "Greater Europe".

Protopopul Antonie, in acelasi timp, a remarcat faptul că Biserica Ortodoxă Rusă a reprezentat temelia spirituală și garantul valorilor principale ale societatii civile, în toate țările din spațiul post-sovietic.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01354 sec - PID: 14856