23

Angajatii bancilor din Cipru ies in strada

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Mii de ciprioți, angajați ai băncilor din Cipru, au mărșăluit pe străzile Nicosiei in ultimele ore, protestand împotriva planurilor guvernului, de divizare a uneia dintre cele mai mari banci ale tarii. Ei se tem ca reforma va face sa dispara multe locuri de muncă.

În general, protestele au fost pașnice.

La un miting, efectat in afara complexului parlamentar, președintele sindicatului angajații băncilor, Loizos Hadzhikostits, a declarat conform Itar-Tass că greva va fi anunțata de îndată ce instituția de credit se va deschide, saptamana viitoare.

Protestele generale îndreptate împotriva Parlamentului au început, de fapt, inca de vineri, conform Ria Novosti, când a fost adoptat un proiect de lege privind restructurarea băncilor și naționalizarea fondurilor de pensii ale angajaților lor.

Cel mai recent plan anti-criză, adoptat de Parlamentul cipriot, include, de asemenea, competențe pentru Banca Centrală de a îngheța conturile bancare și de a impune taxe pentru depozitele din bănci. Ciprul trebuie să ridice 6 miliarde de euro, dacă va obtine pachetul de salvare promis de UE, conform radioului Vocea Rusiei.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00983 sec - PID: 18323