3

Redirectioneaza 2% (doi la suta) din impozitul tau pe venit catre Asociatia non-profit Lacasuri Ortodoxe, completand formularul (declaratia) 200 sau 230, dupa caz.
Vei sustine astfel, transmisiunile in direct din Biserica si un acces rapid la informatie, alaturi de alte actiuni pe care le desfasuram la standarde pe care credem ca Ortodoxia le merita.

Descarca formularul 2% pentru Asociatia non-profit Lacasuri Ortodoxe

 

Descarca formularul 230, redirectionand 2% (formular pentru cei cu venituri doar din salarii)

 

 

 

Descarca formularul 200, redirectionand 2% (formular pentru cei care au si alte venituri impozabile)

 

La ce se refera 2% din impozitul pe venit?

Toate persoanele din România care au venituri, chiar si numai din salarii, platesc impozit catre stat. Conform Codului Fiscal în vigoare, orice contribuabil (persoane fizice care platesc statului impozit pe venit din salarii, închirieri, drept de proprietate intelectuala etc), pot alege ca o mica parte din acest impozit, respectiv 2%, sa ajunga la una din organizatiile nonprofit. Deci sprijiniti o organizatie neguvernamentala, fara sa platiti, practic, nimic. Pentru aceasta, trebuie sa completati un formular si sa îl trimiteti la Administratia Fiscala de care apartineti. Fara acest formular completat si semnat de dumneavoastra, cei 2% ramân statului.

Când se depun aceste formulare?

Pentru veniturile realizate în anul 2012, formularul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit se completeaza în doua exemplare, din care una se depune la organul fiscal în a carui raza teritoriala aveti adresa de domiciliul potrivit legii sau adresa unde locuiti efectiv, în cazul în care aceasta este diferita de domiciliu (pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România), sau la organul fiscal în a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice. Formularele se depun pâna la data de 15 mai 2012 inclusiv, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata. Copia se pastreaza de catre contribuabil. Nu este nevoie sa completati rubrica „Suma”, organul fiscal calculeaza si vireaza suma admisa, conform legii. Puteti afla despre activitatile Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, asociatie nonprofit, neguvernamentala si apolitica, pe site-ul www.lonews.ro .

Ce formular trebuie completat?

În cazul în care în anul fiscal 2012 ati avut doar venituri salariale, puteti descarca de aici Formularul 230, “Cerere privind destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual[…]”. În cazul în care în anul fiscal 2012 ati avut (si) alte surse de venit (închirieri, venituri din activitati independente, venituri din drept de proprietate intelectuala etc.), puteti descarca de aici Formularul 200, “Declaratie privind veniturile realizate” .

Va multumim ca ne sunteti alaturi si va stam la dispozitie pentru orice neclaritati si informatii suplimentare.

Contact:tel/fax: 021.352.85.62 (romtelecom) tel: 0729.00.19.00 (vodafone) admin@lonews.ro

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
53
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04543 sec - PID: 18290