21

Papa Francisc, la Ziua Mondiala a Tineretului 2013

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Papa Francisc a anuntat astazi că va participa personal la Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc în luna iulie 2013 la Rio de Janeiro, Brazilia, în timpul predicii sale cu ocazia Duminicii Floriilor.

"Dragi prieteni, voi merge si eu pe urmele Fericitului Ioan Paul al II-lea și ale Papei Benedict al XVI-lea. Acum suntem aproape de aceasta etapă a pelerinajului Crucii lui Hristos",a declarat acesta pentru tinerii prezenți in Piata Sfantului Petru.

"Aștept cu bucurie luna iulie, pentru Rio de Janeiro. Ne vedem în acest oraș mare din Brazilia! Pregătiți-vă bine, în special în comunitățile voastre spirituale, astfel ca această intalnire sa fie un semn al credinței pentru intreaga lume", a spus Papa Francisc.

Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, declarase deja miercuri că Papa Francisc și-a exprimat intenția de a participa la Ziua Mondiala a Tineretului, dar Vaticanul nu confirmase călătoria.

Ziua Mondiala a Tineretului este pregatita de mai multe luni, iar predecesorul lui Francisc, Papa Benedict al XVI-lea, intenționa să ajunga, acolo înainte de decizia sa de a demisiona.

Procesiunea și Messa din Duminica Floriilor au marcat începutul "Săptămânii Sfinte" pentru catolici, comemorând intrarea lui Hristos în Ierusalim, întâmpinat de aplauzele mulțimilor care fluturau ramuri de măslin.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01208 sec - PID: 12992