2

Papa Francisc, la Ziua Mondiala a Tineretului 2013 (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Papa Francisc a anuntat astazi că va participa personal la Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc în luna iulie 2013 la Rio de Janeiro, Brazilia, în timpul predicii sale cu ocazia Duminicii Floriilor.

   "Dragi prieteni, voi merge si eu pe urmele Fericitului Ioan Paul al II-lea și ale Papei Benedict al XVI-lea. Acum suntem aproape de aceasta etapă a pelerinajului Crucii lui Hristos",a declarat acesta pentru tinerii prezenți in Piata Sfantului Petru.

   "Aștept cu bucurie luna iulie, pentru Rio de Janeiro. Ne vedem în acest oraș mare din Brazilia! Pregătiți-vă bine, în special în comunitățile voastre spirituale, astfel ca această intalnire sa fie un semn al credinței pentru intreaga lume", a spus Papa Francisc.

   Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, declarase deja miercuri că Papa Francisc și-a exprimat intenția de a participa la Ziua Mondiala a Tineretului, dar Vaticanul nu confirmase călătoria.

   Ziua Mondiala a Tineretului este pregatita de mai multe luni, iar predecesorul lui Francisc, Papa Benedict al XVI-lea, intenționa să ajunga, acolo înainte de decizia sa de a demisiona.

   Procesiunea și Messa din Duminica Floriilor au marcat începutul "Săptămânii Sfinte" pentru catolici, comemorând intrarea lui Hristos în Ierusalim, întâmpinat de aplauzele mulțimilor care fluturau ramuri de măslin.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.03288 sec - PID: 9777