12

Primul episcop copt de Canada: Mina, o intronizare istorica (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Comunitatea Ortodoxă Coptă va saluta sosirea istorica a Preasfintitului Episcop copt Mina, in data de 5 aprilie 2013, pe Aeroportul International Pearson, acesta fiind primul episcop desemnat pentru Eparhia din Canada.

   Preasfinția Sa a fost numit de către Sanctitatea Sa Papa Tawadros al II-lea – cel de-al 118-lea Papa si Patriarh al Alexandriei – și va fi întronizat pentru noua eparhie înființată – care include Western Ontario si Canada de Vest. Această eparhie nouă va cuprinde toate bisericile ortodoxe copte din Mississauga, Oakville, Milton, Brampton, Hamilton, St. Catharines, Guelph, London, Kitchener și Windsor din Ontario, precum și bisericile ortodoxe copte din British Columbia, Alberta, Saskatchewan și Manitoba.

   Eparhia nou înființată deservește, în prezent, 10.000 de enoriași ortodocși copți și include 20 de biserici, care sunt slujite de 27 de preoti.

   Vor exista două festivități oficiale, dedicate întronizarii Episcopului Mina. Prima manifestare va avea loc în cea mai mare Catedrala Ortodoxă Coptă din America de Nord, situata pe 1245 Eglinton Avenue West, în Mississauga, in ziua de sambata 6 aprilie 2013, intre orele 07:00-10:00.
   Festivitățile vor continua duminică, 7 aprilie 2013, cu o slujba a Sfintei Liturghii, care va incepe la ora 08:30. Această celebrare liturgică este un eveniment istoric, Sfintia Sa fiind însoțit de mulți dintre părinții si episcopii din mai multe eparhii din Egipt, SUA și Regatul Unit, participand și delegați oficiali, politicieni, mulți lideri ai Bisericii și peste 5.000 de enoriașii care vor sosi din tot vestul Ontario și Canada de Vest.

   Cea de-a doua parte a celebrarilor oficiale, dedicate Întronizarii, va avea loc pe coasta de vest, sambata 13 aprilie 2013, intre orele 07:00-10:00, la Biserica Sfantul Gheorghe din Surrey, BC.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
135
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10946 sec - PID: 23054