20
„Suntem ortodocşi dreptmăritori în Biserica lui Hristos şi primim harul Sfintei Treimi prin Sfintele Taine, dincolo de cele văzute" a firmat Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, ieri, cu ocazia sarbatoririi Duminicii Ortodoxiei, in Biserica Otesani, aflata in Arhiepiscopia Ramnicului, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Vedem această catapeteasmă (perete vertical care desparte Altarul de locul in care stau credinciosii, impodobit cu icoane n.r.), care reprezintă Împărăţia lui Dumnezeu, alcătuită din: Sfânta Treime, Fecioara Maria, Sfântul Ioan Botezătorul, Sfinţii Apostoli, Sfinţii Îngeri, Proorocii şi Drepţii Vechiului Testament. Vedem toţi sfinţii care sunt zugrăviţi în sfânta biserică", a atras acesta atentia, intr-o zi in care multimile de credinciosi au umplut mica bisercuta din centrul satului, aflat pe malul stâng al râului Luncavăţ.

"Aceasta este mărturisirea noastră! Si, de aceea trebuie să mărturisim Ortodoxia noastră în faţa lumii întregi, pentru că Ea este Har. Ea este sfinţire din Sfinţenia lui Dumnezeu şi Ea este vedere a Împărăţiei lui Dumnezeu.

Pentru că Biserica pământească, în care noi ne aflăm, ne pregăteşte pentru viaţa cea veşnică…”, a mai marturisit acesta, dupa incheierea Sfintei Liturghii, atragand atentia asupra înţelesului duhovnicesc desprins din pericopa evanghelică a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan.

Predica Preasfintitului Parinte, inconjurat permanent de tineri, a fost urmata de un program artistic oferit de elevii scolilor din Oteşani şi Cârstăneşti, angrenaţi deja într-o serie de proiecte comune cu biserica locala.

Momentul a fost marcat, de asemenea, de prezenta mai multor oficialitati de stat locale şi centrale, multi credinciosi sosind din parohiile invecinate, la vestea venirii arhiereului lor, bucurandu-se impreuna cu localnicii de binecuvantarile oferite de acesta.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0106 sec - PID: 9553