4

   Inainte cu cateva ore de afacerea prin care guvernul Ciprului "a fost de acord să confiște pana la 30%, sau mai mult, din depozitele bancare de peste 100.000 de euro” si sa sacrifice doua din bancile sale importante, Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom al II-lea a declarat ca va pleda ca investitorii ruși, care dețin mai mult de 25 miliarde dolari în active, sa nu paraseasca țara.

   Sub presiunea puternică a Uniunii Europene, a Fondului Monetar Internațional si a Bancii Centrale Europene, de a oferi 5,8 miliarde de euro (7.5 miliarde dolari) Ciprului, pentru a porni un plan de salvare, Guvernul a acceptat, in plus, să închidă una dintre băncile sale, pentru a limita retragerile. Unii analisti au declarat ca afacerea ar putea însemna ca întreprinderile din Cipru sa fie sugrumate, fara un flux de capital.

   Liderul Bisericii din Cipru a declarat, după slujba de ieri din Nicosia, ca in ziua de 28 martie are de gand sa a găzduiasca o cină cu șefii companii lor rusești care sunt active în Cipru, pentru a-i convinge să nu si isi scoata banii de pe insula, astfel încât situația sa nu se deterioreze si mai mult.
   El a adăugat că intenționează să le reamintesca acestora că totusi capitalul lor, pe termen lung, a crescut, iar ei au beneficiat astfel de depunerile in Cipru, intrucat in alta tara dobanzile ar fi fost apropiate de zero.

   Hrisostom a reiterat faptul că guvernul anterior, comunist, al lui Demetris Christofias, ar trebui să fie judecat pentru aducerea țării in această situație financiară dificilă. "Ei ar trebui să fie pedepsiți, toți", a declarat el, pentru ziarul Kathimerini. Liderul Bisericii a promis să ofere toate averile Bisericii, tarii, avertizandu-i pe ciprioti ca ar trebui să pregătească pentru o viață de austeritate, în locul confortului obisnuit.

   Biserica din Cipru este cel mai mare investitor de pe insulă și acționarul majoritar in cea de-a treia banca a tarii, Helleni (Elena), care este mult mai sanatoasa decat Bank of Cyprus și Banca Populară a Ciprului (Laiki).
   Biserica a fost în mod tradițional implicata în politica cipriota, odata ce Arhiepiscopul Makarios a condus comunitatea cipriotă greacă pe drumul eliberarii ei de sub dominația colonială britanică, în anii 1950, și al unificarii insulei cu Grecia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
104
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07705 sec - PID: 25689