34
În ciuda valului anormal de rece pentru acesta perioada, din tara noastra, Ministerul Situațiilor de Urgență al Rusiei a venit cu un raport infricosator, care arata ca temperaturile din regiunea arctică ar putea creste cu 7 grade Celsius spre sfârșitul acestui secol.

Pentru vasele purtând acest nume, vedeți MV Arctic, SS Arctic, USS Arctic. Pentru orice alte utilizări, vedeți Arctica (dezambiguizare)

Regiunea arctica – Arctica – este o regiune a Pământului care cuprinde tot ceea ce se găsește în jurul Polului Nord și care se găsește la nord de Cercul Arctic. Geografic, Arctica este simetric opusă regiunii similare din jurul Polului Sud, care se numește Antarctica. Ea cuprinde uscat, apă, zăpadă și gheață, incluzând Oceanul Arctic și porțiunile cele mai nordice ale Groenlandei (parte a Danemarcei), Islandei, Norvegiei, Suediei, Finlandei, Rusiei, Statelor Unite ale Americii (Alaska) și Canadei.

Ca urmare a fenomenului incalzirii, gheața arctică va începe să se topească, facand ca nivelul marilor sa creasca si riscand ca unele insule arctice si zone de coasta sa fie inundate si sa existe fenomene meteorologice anormale in intreaga lume. Toate acestea vor duce la migrarea unor purtatori de boli, atat pentru oameni cat si pentru animale si pentru vegetatie, fara precedent.

Conform radioului Vocea Rusiei, cea mai recenta dovada a acestei tendinte alarmante este, de exemplu, prezenta unui peste fugu, capturat în Marea Adriatică. Fugu, una dintre cele mai otravitoare specii de pești din lume, în mod normal trăiește în apele calde ale Pacificului. Un Fugu contine destula otravă pentru a ucide 50 de persoane.

Si, daca tot discutam despre fenomene meteorologice ciudate, ieri, o furtună puternică de zapada a cuprins zona intinsa a Midwest SUA, amenintator. Furtuna se pare ca face parte dintr-un front care acoperise deja părți ale Colorado și nord-vestul Kansas, prin caderi de zapada masive, inca de sâmbătă, conform rapoartelor locale. Zapada a atins in unele zone aproape 19 de centimetri, în Colorado. Conform Reuters, furtuna s-a deplasat spre Mississippi, duminica, amenintand cu 6 cm de zăpadă, inclusiv spre Missouri. Traiectoria urmata va trece prin Indianapolis, Columbus, Ohio și Pittsburg, New Jersey si New England, acestea asteptandu-se astazi si maine la surprize. Un episod asemanator a avut loc si la inceputul acestei luni (video – vezi ARHIVA)
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01353 sec - PID: 18292