3

   În ciuda valului anormal de rece pentru acesta perioada, din tara noastra, Ministerul Situațiilor de Urgență al Rusiei a venit cu un raport infricosator, care arata ca temperaturile din regiunea arctică ar putea creste cu 7 grade Celsius spre sfârșitul acestui secol.
Pentru vasele purtând acest nume, vedeți MV Arctic, SS Arctic, USS Arctic. Pentru orice alte utilizări, vedeți Arctica (dezambiguizare)

   Regiunea arctica – Arctica – este o regiune a Pământului care cuprinde tot ceea ce se găsește în jurul Polului Nord și care se găsește la nord de Cercul Arctic. Geografic, Arctica este simetric opusă regiunii similare din jurul Polului Sud, care se numește Antarctica. Ea cuprinde uscat, apă, zăpadă și gheață, incluzând Oceanul Arctic și porțiunile cele mai nordice ale Groenlandei (parte a Danemarcei), Islandei, Norvegiei, Suediei, Finlandei, Rusiei, Statelor Unite ale Americii (Alaska) și Canadei.

   Ca urmare a fenomenului incalzirii, gheața arctică va începe să se topească, facand ca nivelul marilor sa creasca si riscand ca unele insule arctice si zone de coasta sa fie inundate si sa existe fenomene meteorologice anormale in intreaga lume. Toate acestea vor duce la migrarea unor purtatori de boli, atat pentru oameni cat si pentru animale si pentru vegetatie, fara precedent.

   Conform radioului Vocea Rusiei, cea mai recenta dovada a acestei tendinte alarmante este, de exemplu, prezenta unui peste fugu, capturat în Marea Adriatică. Fugu, una dintre cele mai otravitoare specii de pești din lume, în mod normal trăiește în apele calde ale Pacificului. Un Fugu contine destula otravă pentru a ucide 50 de persoane.

   Si, daca tot discutam despre fenomene meteorologice ciudate, ieri, o furtună puternică de zapada a cuprins zona intinsa a Midwest SUA, amenintator. Furtuna se pare ca face parte dintr-un front care acoperise deja părți ale Colorado și nord-vestul Kansas, prin caderi de zapada masive, inca de sâmbătă, conform rapoartelor locale. Zapada a atins in unele zone aproape 19 de centimetri, în Colorado. Conform Reuters, furtuna s-a deplasat spre Mississippi, duminica, amenintand cu 6 cm de zăpadă, inclusiv spre Missouri. Traiectoria urmata va trece prin Indianapolis, Columbus, Ohio și Pittsburg, New Jersey si New England, acestea asteptandu-se astazi si maine la surprize. Un episod asemanator a avut loc si la inceputul acestei luni (video – vezi ARHIVA)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
59
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04388 sec - PID: 18691