25

Biserica Rusa il saluta pe noul Arhiepiscop de Canterbury

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Delegația Patriarhiei Moscovei a participat la ședința reprezentanților Bisericilor Ortodoxe locale cu Arhiepiscopul de Canterbury.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a primit pe reprezentanții Bisericilor Ortodoxe locale, care auparticipat la ceremoniile legate de Intronizarea sa (vezi ARHIVA). Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Arhiepiscopul Elisei Suroj, protopopul Dmitri Sizonenko și A. Ershov, asistent al presedintiei Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, au reprezentat Biserica Ortodoxă Rusă la intalnire.

Salutându-l pe Arhiepiscopul Justin Welby, Mitropolitul Ilarion i-a prezentat acestuia un mesaj de felicitare din partea Patriarhului Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii.

În timpul dezbaterii generale, Mitropolitul Ioan de Pergam (Patriarhia de Constantinopol), s-a adresat Arhiepiscopului de Canterbury, în numele reprezentanților Bisericilor Ortodoxe locale. El a subliniat importanța dialogului teologic in imbunatatirea relatiilor dintre Biserici.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00831 sec - PID: 4253