41

Rugaciuni si acatiste on-line, pe Internet, in Biserica Ortodoxa Copta

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Biserica Ortodoxa Copta a lansat in ultimele ore un "program on-line de rugaciune", destinat celor aflati departe de tara, dupa cum ne informeaza chiar realizatorii software-ului in cauza.

Programul ar urma sa fie folosit de orice persoana aflata departe de Patriarhul sau de Episcopul sau ortodox copt, care isi doreste ca acesta sa se roage pentru el.

De asemenea, conform informatiilor pe care ni le-au dat realizatorili programului, oamenii aflati departe de casa "pot transmite, astfel, acatiste preotului din biserica satului sau natal”.

Programul permite tranmsiterea rugaciunilor scrise chiar si catre un cont dedicat Sanctității Sale Papa Tawadros, sau episcopilor. Soft-ul va avea inregistrate toate adresele bisericilor din lume. In cazul in care o biserica are mai multi preoti, acesta le va permite utilizatorilor copti sa opteze chiar si pentru un anumit preot.

In paralel cu anuntul lansarii, realizatorii acestuia fac apel, totodata, la donatori care sa sustina acest program. Si in Romania exista astfle de servicii, puse la dipozitia credinciosilor, de diferite site-uri neoficiale, l-a adresa carora Patriarhia Romana si-a aratat nemultumirea, prin reprezentantul sau oficial, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Pr. Constantin Stoica, acesta raspunzand in cadrul unor emisiuni televizate, la insistentele presei laice. Cu toate acestea, site-urile "ortodoxe" in cauza continua sa-si ofere serviciile, bucurandu-se de comisioanele aferente, ca afacere.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01062 sec - PID: 4247