28

Un episcop catolic erou, Akio, moare la doar 55 de ani

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Un episcop catolic in varsta de 55 de ani, din Sudanul de Sud, a murit in aceste zile, dupa ce a supravietuit unor serii de amenintari repetate cu moartea, în timpul războiului civil, lung și sângeros, din tara sa.

Trupul neinsufleti al Episcopului Johnson Akio Mutek a fost asezat spre odihna vesnica in Catedrala Sf. Petru și Pavel din Torit, o clădire devastată de bombardamentele din zona, in timpul razboiului civil din Sudan, 1983-2005.

Episcopul Akio a decedat în mod neasteptat in Nairobi, Kenya. Anii de rezistenta din timpul asaltului militar a slăbit, insa, în mod inevitabil sănătatea episcopului, astfel incat acesta suferise deja două transplanturi de rinichi, in India.

Într-un mesaj, Episcopul auxiliar Daniel Adwok Kur de Khartoum, Sudan, declara: "Suntem într-adevăr întristați de moartea Episcopului Akio. Fie ca Domnul plin de mila sa-l răsplătească pentru eforturile sale pastorale si sa-l primească în pacea Sa veșnică".

Episcopul Akio a lucrat ca preot, alături de Episcopul Paride Taban, in Torit, slujind oamenii din spatele liniilor inamice și ajutându-i la evacuarea în zone sigure, departe de bombardierele Antonov.

Locuinta episcopului a fost bombarda, de mai mult de 70 de ori în trei săptămâni.

Faptele sale in slujirea poporului in razboi, au facut ca el sa fie numit episcop auxiliar de Torit, in mai 1998, la varsta de 40 de ani. El a preluat controlul asupra eparhiei, insa, cu nouă ani mai târziu.

La inmormantarea acestuia a participat un numar impresionant de localnici (foto).
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01088 sec - PID: 4169