4

Un episcop catolic erou, Akio, moare la doar 55 de ani (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Un episcop catolic in varsta de 55 de ani, din Sudanul de Sud, a murit in aceste zile, dupa ce a supravietuit unor serii de amenintari repetate cu moartea, în timpul războiului civil, lung și sângeros, din tara sa.
   Trupul neinsufleti al Episcopului Johnson Akio Mutek a fost asezat spre odihna vesnica in Catedrala Sf. Petru și Pavel din Torit, o clădire devastată de bombardamentele din zona, in timpul razboiului civil din Sudan, 1983-2005.

   Episcopul Akio a decedat în mod neasteptat in Nairobi, Kenya. Anii de rezistenta din timpul asaltului militar a slăbit, insa, în mod inevitabil sănătatea episcopului, astfel incat acesta suferise deja două transplanturi de rinichi, in India.

   Într-un mesaj, Episcopul auxiliar Daniel Adwok Kur de Khartoum, Sudan, declara: "Suntem într-adevăr întristați de moartea Episcopului Akio. Fie ca Domnul plin de mila sa-l răsplătească pentru eforturile sale pastorale si sa-l primească în pacea Sa veșnică".

   Episcopul Akio a lucrat ca preot, alături de Episcopul Paride Taban, in Torit, slujind oamenii din spatele liniilor inamice și ajutându-i la evacuarea în zone sigure, departe de bombardierele Antonov.

   Locuinta episcopului a fost bombarda, de mai mult de 70 de ori în trei săptămâni.

   Faptele sale in slujirea poporului in razboi, au facut ca el sa fie numit episcop auxiliar de Torit, in mai 1998, la varsta de 40 de ani. El a preluat controlul asupra eparhiei, insa, cu nouă ani mai târziu.
   La inmormantarea acestuia a participat un numar impresionant de localnici (foto).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
62
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02199 sec - PID: 17240