20

   În acest an, cu excepția Ierusalimului și a Betleemului, de dragul unității, catolicii din Tara Sfanta vor serba Paștele în același timp cu ortodocsii, conform Patriarhiei Latine a Ierusalimului.

   Catolicii se adapteaza calendarul ortodox, în anul 2013 compensand un decalaj de cinci săptămâni, in raport cu calendarul catolic.

   Unificarea datelor, în urma unei decizii a Adunării Ordinelor Catolice din Țara Sfântă, stabilite in octombrie anul trecut (vezi Arhiva), prevede ca toate eparhiile catolice de rit oriental si latin din Țara Sfântă să adopte calendarul iulian, pana in anul 2015, ca perioada de testare.

   Decretul final va trebui să fie aprobat, in cele din urma, de către Vatican. Vaticanul a declarat ca ordinul intră în vigoare incepand din acest an, experimental, în toată Țara Sfântă, cu excepția zonelor Ierusalimului și Betleemului.

   Comunitățile ambelor orașe continuă să urmeze calendarul catolic gregorian "pentru a indeplini cerințele impuse, in Orașul Sfânt, de sistemul status quo-ului – care reglementează coexistența diferitelor biserici creștine în locurile sfinte – care tine cont de afluxul de pelerini din întreaga lume, la sărbătorea Paștilor în Ierusalim și Betleem".

   Pentru Episcopul William Shomali, Vicar Patriarhal al Patriarhiei Latine de Ierusalim, unificarea datei Paștelui, între confesiuni diferite, este un punct elocvent al ecumenismului si marturisirii: "Membrii aceleiași familii sau aceluiași sat, aparținând de alte Biserici, pot sărbători acum Patimile, moartea și Invierea lui Iisus Hristos, în aceeași zi, marturisind astfel unitatea crestina in fata vecinilor lor non-crestini".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
107
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07591 sec - PID: 25887