2

Doi Papi catolici si o icoana ortodoxa. Din convorbirea privata (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   In timpul intalnirii Papei Francisc cu Papa emerit Benedict al XVI-lea, la Castel Gandolfo, reședința papală de vară (vezi ARHIVA), după o scurtă rugăciune, Papa Francisc i-a daruit Papei Emerit Benedict al XVI-lea o… Icoana a Maicii Domnului, numită "Priveste in jos, cu umilinta, la smerenia mea".

   Ce nu se stie, insa, este ca aceasta icoana i-a fost inmanata Papei Francisc, la finalul audienței private din 20 martie, de către Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe al Bisericii, în numele Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

   Mitropolitul Ilarion i-a spus: "primii pași ai Sanctitatii Voastre, după alegeri, au fost marcati de smerenie și umilința". La aceasta, Papa Francisc a asigurat ca nu este un om smerit, dar ca isi doreste ca Mitropolitul sa se roage pentru ca el sa dobandeasca smerenie de la Dumnezeu.

   Oferindu-i icoana, Papei Emerit Benedict al XVI-lea, primita de la Sanctitatea Sa Patriarhul ortodox Kirill al Rusiei, Papa Francisc a spus: „Am aflat ca această icoană se numește "Maica lui Dumnezeu, a umilintei" și îndrăznesc să spun că m-am gândit la umilinta de care ati dat dovada in timpul pontificatului dumneavoastra".

   "Mulțumesc, pentru un astfel de cadou", a replicat Papa Emerit, in timp ce a primit icoana.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01248 sec - PID: 9797