2

   Patriarhia Moscovei marturiseste ca se asteapta ca Justin Welby, noul Arhiepiscop de Canterbury, sa adere la normele moralei creștine și ale sistemului bisericesc.

   "Noi știm că Biserica Anglicană trece acum printr-o perioadă dificilă, cu opinii si pozitii diferite și diviziuni care coexistă în cadrul ei. Cu toate acestea, chiar sper că înțelegerea tradițională a moralei creștine și a sistemului bisericesc va prevala în aceste polemici", a declarat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii, în cadrul unei întrevederi între Welby și reprezentanții Bisericilor Ortodoxe, care au participat la întronizarea acestuia.

   Introducerea instituției episcopilor de sex feminin va duce la eliminarea oricarei posibilitati teoretice ca Patriarhia Moscovei sa recunoasca ierarhia Bisericii Anglicane, a mai raportat serviciul de comunicații al Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii.
   "Aș vrea să știti asta și să tineti cont de opinia noastră, atunci când această problemă va aparea din nou", a avertizat Mitropolitul Ilarion.

   Mitropolitul Ilarion a spus, de asemenea, ca spera ca Justin Welby sa apere cu fermitate înțelegerea tradițională biblică a căsătoriei, ca uniune între un bărbat și o femeie, „pentru a preveni intentia societatii seculare de a forța Biserica Angliei sa recunoasca unele forme de conviețuire care nu au fost niciodată luate în considerare de căsătoria recunoscuta de Bisericile creștine".

   Welby a apreciat comentariul, adăugând că poziția Bisericii Angliei, vizavi de problema căsătoriei, este absolut clara și Biserica sa a confirmat recent că o căsătorie este o uniune de  viata intre un bărbat și o femeie.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
92
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03095 sec - PID: 15762