26
Patriarhia Moscovei marturiseste ca se asteapta ca Justin Welby, noul Arhiepiscop de Canterbury, sa adere la normele moralei creștine și ale sistemului bisericesc.

"Noi știm că Biserica Anglicană trece acum printr-o perioadă dificilă, cu opinii si pozitii diferite și diviziuni care coexistă în cadrul ei. Cu toate acestea, chiar sper că înțelegerea tradițională a moralei creștine și a sistemului bisericesc va prevala în aceste polemici", a declarat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii, în cadrul unei întrevederi între Welby și reprezentanții Bisericilor Ortodoxe, care au participat la întronizarea acestuia.

Introducerea instituției episcopilor de sex feminin va duce la eliminarea oricarei posibilitati teoretice ca Patriarhia Moscovei sa recunoasca ierarhia Bisericii Anglicane, a mai raportat serviciul de comunicații al Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii.

"Aș vrea să știti asta și să tineti cont de opinia noastră, atunci când această problemă va aparea din nou", a avertizat Mitropolitul Ilarion.

Mitropolitul Ilarion a spus, de asemenea, ca spera ca Justin Welby sa apere cu fermitate înțelegerea tradițională biblică a căsătoriei, ca uniune între un bărbat și o femeie, „pentru a preveni intentia societatii seculare de a forța Biserica Angliei sa recunoasca unele forme de conviețuire care nu au fost niciodată luate în considerare de căsătoria recunoscuta de Bisericile creștine".

Welby a apreciat comentariul, adăugând că poziția Bisericii Angliei, vizavi de problema căsătoriei, este absolut clara și Biserica sa a confirmat recent că o căsătorie este o uniune de viata intre un bărbat și o femeie.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01056 sec - PID: 18020