3

Ora Pamantului (Earth Hour), o ipocrizie la nivel mondial (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Protopopul ortodox Vsevolod Chaplin, șeful Departamentului Sinodal pentru Relații intre Biserica și Societate al Bisericii Ortodoxe Ruse este oarecum sceptic cu privire la Earth Hour (Ora Pamantului), eveniment anual organizat de World Wide Fund for Nature, in intentia de a sensibiliza cetățenii cu privire la problema schimbărilor climatice.

   "La ora 20:30 pm, voi fi în metrou, asa incat, slava Domnului, n-as putea opri ceva. Dar, voi stinge cu siguranta lumina în chilia mea – deși voi face acest lucru cu o oră mai târziu, și nu în ultimul rând pentru că văd in aceasta actiune un element de ipocrizie la nivel mondial”, a declarat acesta pentru Interfax.

   Participanții la Earth Hour, din aproximativ 7.000 de orașe din întreaga lume, în mod voluntar au stins lumina timp de o oră, la ora 20:30 locală, inclusiv sistemele de iluminare exterioara a cladirilor, care sunt cunoscute ca simboluri naționale ale țărilor respective.

   Parintele Vsevolod a sugerat că, pe de o parte, este întotdeauna bine sa atragem atenția oamenilor spre problemele de mediu, dar pe de altă parte, acest lucru depinde doar de cat de mult "suntem dispuși să reconsideram stilul nostru de viață, astfel încât să nu facem ca mediul sa sufere, de cat de tare suntem dispusi să oprim pierderea a sute de litri de apă în fiecare zi, doar pentru frumusetea noastra, și dacă suntem dispuși să donam cel puțin jumătate din veniturile noastre pentru recuperarea naturii".

   "Cei care nu sunt foarte bogați vor găsi mai ușoara aceasta cale, dar bogații se tem de acest raționament, asa incat vor alege sa cheltuiasca ceva bani – cu siguranță mai puțin decât am spus – doar pentru a simula activități de mediu", a mai declarat acesta.

   "Dragi manageri eficienti, stiti mai bine decat mine ca slujba la un birou virtual ar fi, în multe cazuri, astazi, mai eficienta decât una la un birou real. Ati fi gata să acceptati ca angajatii dumneavoastra sa nu mai apară zilnic în birou, mai ales daca singurul sens al prezenței lor în birou ar fi, să spunem așa, doar acela de a-i vedea la dispozitia voastra tot timpul?", a intrebat Pr. Vsevolod.

   În plus, un numar urias de zboruri, de transporturi în jurul orașelor și alte lucruri "periculoase pentru mediu" au loc "numai pentru satisfacerea mandriei oamenilor, care castiga super-venituri și care fac alte lucruri destul de inutile", a amintit acesta.

   "Nu ar fi mai bine ca acestia sa renunte cel putin la o parte din aceasta lume, încât frumusetea creată de Dumnezeu, care ne înconjoară, sa fie macar putin mai pura și mai armonioasa? Inclusiv sufletele noastre vor suferi mai putin, astfel, de vanitate…" a incheiat preotul, pentru Interfax.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
102
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04009 sec - PID: 17489