3

Transsexualii suedezi cer dreptul a avea copii si cer despagubiri (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Transsexualii suedezi, după ce au obtinut abolirea sterilizarii fortate în locul schimbării de sex, urmaresc in prezent să obțină compensații financiare și sa aiba copii.

   Instanța suedeză a eliminat, in data de 10 ianuarie 1972, o lege care le cerea transsexualilor să se supună procedurii de sterilizare.

   In aceste zile, insa, acestia au marturisit ca, in plus, este gresit sa „ne gandim la transsexuali ca la niste părinți mai rai", dorindu-si sa aiba copii „la fel ca ceilalti”.
   Din 1972 până în 2011, 865 de persoane au solicitat în mod legal schimbarea de sex, potrivit statisticilor oficiale. Aproximativ 500 dintre ei au si făcut-o.

   Kerstin Burman va reprezenta in urmatoarele zile, conform France Presse, un grup de 135 de transsexuali, intr-un proces împotriva statului suedez, prin care acestia urmaresc sa primeasca despagubiri.

   Între 1935 și 1996, in virtutea legii, 230.000 de persoane au fost sterilizate, din motive de "igienă socială și rasială", de multe ori în scopul evitarii maladiilor psihiatrice. Ele au fost compensate cu sume in valoare totala de peste 20.000 de euro, printr-o lege din anul 1999.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
92
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0325 sec - PID: 16480