28

   Pentru intaia data, 450 de artefacte din Pompei si Herculaneum au părăsit Italia și sunt expuse la British Museum.

   Expozitia, cu denumirea "Viata si Moarte: Pompei si Herculaneum" ramane deschisa in perioada 28 martie–29 septembrie 2013, ieri avand loc lansarea internationala de presa.

   Cu un design impunator, curatorii au reusit sa reconstituie viața de zi cu zi din cele două orașe distruse de Vezuviu în anul 79 dupa Hristos.

   Un videoclip, al carui trailler vi-l punem la dispozitie prin intermediul acestui articol, compară strazile, piețele și chipurile contemporane din Napoli, cu mărturiile celor două orașe de dinainte de catastrofă, cu fețe și obiceiuri care par… neschimbate.

   British Museum și Napoli și Pompei Archeologycal Superintendency au muncit luni de zile pentru a face ca acest spectacol sa devina o realitate, aducand in fata publicului din Londra mulaje ale victimelor erupției, statui, sute de obiecte utilizate zilnic și fresce întregi.

   '' Recunoștință infinita, colegilor noștri italieni, pentru tot ceea ce au făcut'', a declarat ieri, pentru presa, curatorul Paul Roberts, în limba italiană.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
115
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0967 sec - PID: 22726