4

   Patriarhul Kiril al Moscovei și-a exprimat simpatia fata de greci și ciprioți, care suferă din cauza crizei economice, in cadrul unui dineu anual al Duminiii Ortodoxiei, oferit de Ambasada Greciei la Moscova.

   "Suntem intristati sa vedem mii de frați de-ai noștri, ciprioti, care sunt blocati de colapsul bancar și sunt forțați să accepte recomandările instituțiilor financiare, pentru a primi ajutor economic", a spus Patriarhul, conform Romfea. însoțit de reprezentanți ai guvernul rus, autorități din Moscova, membri ai Sfântului Sinod, ambasadori și jurnaliști diversi, invitati de către Ambasadorul Greciei, Spinellis.

   Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a apreciat, conform informatiilor transmise de Patriarhia Moscovei, în continuare, activitatea socială a Bisericii din Grecia, în această perioadă de criză, menționand asistența economică pe care Biserica Rusă o acorda acesteia, salutând, de asemenea, eforturile dezvoltarii sectorului de pelerinaje efectuate de cetățenii ruși in Grecia.

   Această cină, din Duminica Ortodoxiei, a avut loc pentru al 19-lea an consecutiv, conform Romfea, cu excepția anului trecut.
   In fapt, anul trecut nu s-a mai tinut, ca urmare a răcirii relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Rusă și statul elen, din cauza arestarii starețului Efrem, al Manastirii athoniteVatoped, după întoarcerea sa din Rusia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0106 sec - PID: 6300