20
Patriarhul Kiril al Moscovei și-a exprimat simpatia fata de greci și ciprioți, care suferă din cauza crizei economice, in cadrul unui dineu anual al Duminiii Ortodoxiei, oferit de Ambasada Greciei la Moscova.

"Suntem intristati sa vedem mii de frați de-ai noștri, ciprioti, care sunt blocati de colapsul bancar și sunt forțați să accepte recomandările instituțiilor financiare, pentru a primi ajutor economic", a spus Patriarhul, conform Romfea. însoțit de reprezentanți ai guvernul rus, autorități din Moscova, membri ai Sfântului Sinod, ambasadori și jurnaliști diversi, invitati de către Ambasadorul Greciei, Spinellis.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a apreciat, conform informatiilor transmise de Patriarhia Moscovei, în continuare, activitatea socială a Bisericii din Grecia, în această perioadă de criză, menționand asistența economică pe care Biserica Rusă o acorda acesteia, salutând, de asemenea, eforturile dezvoltarii sectorului de pelerinaje efectuate de cetățenii ruși in Grecia.

Această cină, din Duminica Ortodoxiei, a avut loc pentru al 19-lea an consecutiv, conform Romfea, cu excepția anului trecut.

In fapt, anul trecut nu s-a mai tinut, ca urmare a răcirii relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Rusă și statul elen, din cauza arestarii starețului Efrem, al Manastirii athoniteVatoped, după întoarcerea sa din Rusia.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01262 sec - PID: 12992