32

   Fosta stareță a Mănăstirii Ghighiu din județul Prahova, Stavrofora Pelaghia Tudor a trecut, aseară, 26 martie 2013, la Domnul, conform informatiilor transmise de Patriarhie.
   Maica stareță avea 93 de ani și era din comuna ilfoveană Afumați. Ea a condus obștea monahală timp de 53 de ani, până în 2008, când a ales să se retragă din stăreție.

   In urma bombardamentelor din cel de-Al Doilea Război Mondial, ambele biserici, atât cea principală cât și cea a cimitirului, se aflau într-o stare foarte precară. Maica stareta le-a restaurat cu ajutorul Arhiepiscopiei Bucureștilor și cu stăruința personală a Patriarhului Justinian Marina. A refăcut chiliile, clopotnița, trapeza, gospodăria. Mai târziu a amenajat și un muzeu pentru obiectele de valoare ale mănăstirii.

   În anul 1958, a fost adusă la Mănăstirea Ghighiu Icoana Siriaca a Maicii Domnului, din Patriarhia Antiohiei, conform Patriarhiei.

   Fosta stareță a mănăstirii prahovene Ghighiu, Stavrofora Pelaghia Tudor va fi înmormântată, mâine, 28 martie 2013, de la ora 11:00, în cimitirul așezământului monahal.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
95
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09466 sec - PID: 22442