4

   Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, s-a deplasat la Muzeul National al Agriculturii, din Slobozia.

   Cu aceasta ocazie, Preasfintia Sa a vizitat expoziţia „Din bucătăria de odinioară”.

   Expoziţia prezintă elemente din bucătăria românească tradiţională, diferite ustensile folosite in pregatirea mancarurilor, vase din ceramica si lemn, realizate manual sau de serie.

   Muzeul National al Agriculturii, conform organizatorilor expozitiei, functioneaza intr-un fost magazin de mobilă. "Muzeografii de aici şi-au luat foarte în serios misiunea de a institui în Slobozia ritualuri ale vieţii culturale urbane, de a face din muzeu un loc unde ai mereu ceva nou de văzut. Fiecare artefact expus în muzeu este înţeles ca parte a unui context istoric, economic, social, cultural, religios care trebuie reactualizat în forme în care didacticismul, metaforicul, poeticul, simbolicul se amestecă fertil. O mare diversitate de procedee şi tehnici muzeologice este chemată să readucă la viaţă obiectul.", ne informeaza acestia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
128
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02581 sec - PID: 18557