30

JEMAHS - Un nou jurnal academic al unor arheologi de marca

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Sub titlul "Jurnalul Arheologiei din Rasaritul Mediteraneean si Studii de Patrimoniu” („Journal of Eastern Mediterranean Archaeology and Heritage Studies” – JEMAHS), a aparut o noua publicatie trimestriala, care are o misiune mare de indeplinit, avand doi savanti la conducere.

JEMAHS apare, de acum, sub conducerea comună a redactorilor Ann E. Killebrew și Sandra A. Scham.

Killebrew, profesor asociat de arheologie al Penn State, este în prezent codirector al proiectului de arheologie Tel Akko si director al programului de monitorizare si sondare arheologica Bay din Iskenderun (Turcia), citata des in paginile publicatiei noastre, de serviciul de presa LONews. Ea este fost editor al publicatiei „Arheologie in Orientul Apropiat” (ANOFM), realizata de Scolile Americane de Cercetare Orientala (ASOR).

La randul sau, Scham este un arheolog antropologic care predă la Universitatea Catolică și este un cercetător al Universitatii din Maryland, citat de asemenea, in mai multe randuri in paginile noastre, dedicate descoperirilor din tinuturile biblice. Ea este, de asemenea, fost redactor al ANOFM și a lucrat pe multe sit-uri arheologice din Israel, Iordania și Turcia.

Revista JEMAHS se va dedica archaeologiei tradiționale, antropologice, sociale și aplicate, din Mediterana de Est, care cuprinde perioadele preistorice și istorice, inclusiv istoria recenta. Editorii vor avea o abordare incluzivă, prezentand rezultatele unor cercetari pe teme variate ca: rezultatele sapaturilor, etno-arheologia, studiile de conservare și de patrimoniu si noile tehnologii, de-a lungul regiunii rasaritene a Mediteranei.

Jurnalul academic JEMAHS își propune, de asemenea, să publice articole informative pentru cititori profesionisti si neprofesionisti.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01406 sec - PID: 31556