4

JEMAHS - Un nou jurnal academic al unor arheologi de marca (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Sub titlul "Jurnalul Arheologiei din Rasaritul Mediteraneean si Studii de Patrimoniu” („Journal of Eastern Mediterranean Archaeology and Heritage Studies” – JEMAHS), a aparut o noua publicatie trimestriala, care are o misiune mare de indeplinit, avand doi savanti la conducere.

   JEMAHS apare, de acum, sub conducerea comună a redactorilor Ann E. Killebrew și Sandra A. Scham.

   Killebrew, profesor asociat de arheologie al Penn State, este în prezent codirector al proiectului de arheologie Tel Akko si director al programului de monitorizare si sondare arheologica Bay din Iskenderun (Turcia), citata des in paginile publicatiei noastre, de serviciul de presa LONews. Ea este fost editor al publicatiei „Arheologie in Orientul Apropiat” (ANOFM), realizata de Scolile Americane de Cercetare Orientala (ASOR).

   La randul sau, Scham este un arheolog antropologic care predă la Universitatea Catolică și este un cercetător al Universitatii din Maryland, citat de asemenea, in mai multe randuri in paginile noastre, dedicate descoperirilor din tinuturile biblice. Ea este, de asemenea, fost redactor al ANOFM și a lucrat pe multe sit-uri arheologice din Israel, Iordania și Turcia.

   Revista JEMAHS se va dedica archaeologiei tradiționale, antropologice, sociale și aplicate, din Mediterana de Est, care cuprinde perioadele preistorice și istorice, inclusiv istoria recenta. Editorii vor avea o abordare incluzivă, prezentand rezultatele unor cercetari pe teme variate ca: rezultatele sapaturilor, etno-arheologia, studiile de conservare și de patrimoniu si noile tehnologii, de-a lungul regiunii rasaritene a Mediteranei.

   Jurnalul academic JEMAHS își propune, de asemenea, să publice articole informative pentru cititori profesionisti si neprofesionisti.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
209
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03521 sec - PID: 7339