6

   Un seminar "Religie, media si politică in Polonia – o perspectivă a minoritatii", a avut loc în Suprasl. Seminarul a fost organizat ca parte a Forumului European al mass-mediei, Religie și Democrație, fiind dedicat prezenței ortodoxe în mass-media, un domeniu in care Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe se impune deja de peste jumatate de deceniu.

   Reuniunea a fost organizată de Academia Suprasl.
   Seminarul a început cu o prelegere a Părintelui Henryk Paprocki,dedicată Sfântului Pavel Florenski, biografiei acestuia și patrimoniului teologic și științific.

    A doua zi a început cu savarsirea Sfintei Liturghii în Biserica Sfantul Ioan Teologul. Ulterior, participanții la ședință au ascultat o serie de prelegeri. Fiecare prelegere a fost urmată de o discuție cu reprezentanții industriei media și ai instituțiilor de învățământ, politicieni și preoți.

    Accentul prelegerilor a fost pus asupra prezenței ortodoxe în mass-media poloneza, asupra modului in care minoritatea ortodoxă percepe situația actuală, a principalelor provocări cu care credincioșii ortodocși și Biserica se confruntă în prezent, legat de relația acestora cu mass-media și politica.

   Popularitatea în creștere a Internetului, relația Internet-Biserica Ortodoxă, provocări, oportunități precum și pericolele legate de acest mediu, s-au numarat, de asemenea, printre subiectele discutate. Așa dupa cum s-a concluzionat, toate celelalte tipuri de mass-media sunt acum legate de Internet. Toti participantii au fost de acord că spiritul coexistenței și cooperarii tuturor elementelor mass-media cu Ortodoxia este vital, rezultand ca toate echipele redacționale ortodoxe ar trebui să facă un efort in aceasta cooperare.
   Ultima zi a seminarului a constat in organizarea unui atelier editorial ortodox.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10679 sec - PID: 22253