2

   Șeful pe probleme ecumenice al Bisericii Ortodoxe Ruse și-a exprimat speranța că Papa Francisc nu va încuraja ridicarea Bisericii Catolice Ucrainene de rit rasaritean.

   Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a declarat ca activitatea evanghelică a Bisericii Catolice – care este de departe cea mai mare dintre Bisericile rasaritene aflate în comuniune cu Vaticanul – este "subiectul cel mai dureros în casdrul dialogului ortodox-catolic, în relațiile dintre ortodocși și catolici.

   "Biserica Ortodoxă Rusă s-a plâns adesea, in ce o priveste, vizavi de prozelitismul catolicilor ucraineni, într-o țară în care Patriarhia Moscovei detine propriul sau teritoriu canonic", a mai specificat acesta.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.03104 sec - PID: 10059