31
Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar (2022 World Cup) s-a transformat in a fi ceva mai mult decât un vis. Doha, capitala Qatar, apare de acum ca fiind un șantier imens, cu centre de sport, stadioane, hoteluri si zone rezidentiale, dezvoltat într-un ritm rapid.

Unii si-au mutat, insa atentia, asupra unei probleme extrem de sensibile pentru primul Campionat Mondial din Orientul Mijlociu (2022 World Cup): siguranța și securitatea.

Conform unor rapoarte ale agentiei Ansa, Cupa Mondială de Fotbal din 2022 (2022 World Cup) este un pas intermediar pentru Qatar, înainte ca acesta să realizeze, in 2030, independența in utilizarea resurselor locale de energie, petrol și gaze. Cel putin aceasta este declaratia pe care a facut-o, pentru agentie, Massimiliano Montanari, de la Centrul International pentru Securitate Sportiva (ICSS).

„Prin urmare, este o oportunitate unică pentru dezvoltarea socio-economică a tarii', a mai spus el.

ICSS, un organism internațional, care lucreaza in asigurarea securitatii și integritatii sportului, a fost ales de către Qatar, în calitate de consultant de securitate pentru Cupa Mondială 2022. În acest scop, experți la nivel înalt s-au implicat si s-au strans laolalta pentru a discuta despre principalele riscuri potențiale ale sistemului, precum cele specifice regiunii și perioadei în care evenimentul va avea loc.

„Principalele elemente sunt legate de nivelul de pregătire și de vulnerabilitatea sistemelor existente in tara, de călători și de bolile care pot traversa granițele. De xemplu, in Africa de Sud, la doar câteva luni înainte de Cupa Mondială din 2010, a existat un focar de Febra Rift Valley transmisa de vaci. Cu toate acestea, se apropia iarna iar riscul a fost redus, conform Ansa.

'' În Qatar,'' a continuat expertul, „va fi foarte cald, cu toate riscurile inerente. Va exista un sistem de controale privind produsele alimentare și vaccinările, dar va trebui să așteptăm și să vedem cine se califică si profilul celor care vor sosi la eveniment. Mai exista, apoi, probleme legate de cultura locului, de respectul pentru legile islamice”, a mai declarat acesta.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01455 sec - PID: 22834