23
Producatorul francez de anvelope, Michelin, a prezentat în Sofia, capitala Bulgariei, noua sa linie de anvelope de camion, numita X Line Energy, conceputa special pentru transportul greu.

Noua linie de anvelope de camion reduce semnificativ consumul de combustibil, comparativ cu modelul precedent, Energy Saver Green.

Produsul companiei este conceput pentru camioanele care efectueaza curse pe distante lungi, la o viteză constantă, pe autostrada, X Line Energy asigurand un consum de combustibil redus, datorită calităților reduse la frecare.

Anvelopele noi Michelin vin ca răspuns la criza economică din Europa, care afectează si companiile de logistică.

Cheltuielile cu combustibilul, ale companiilor de transport, au crescut de la 28% la 40% pe perioada 2008-2012, ca urmare a prabusirii economice, conform datelor furnizate de Comisia Europeană.

Companiile cheltuiesc în jur de 3% pe pneuri.

Cheltuielile cu carburantul pot scadea cu 700 de euro pe an pentru un camion, a declarat compania Michelin. Cu toate acestea, noua tehnologie, conform oficialilor Michelin, nu compromite nivelul de frecare.

X Line Energy asigura o suprafata de contact mai mare cu 7% decât modelul precedent de anvelope, asa incat asigura o stabilitate buna in toate anotimpurile.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00867 sec - PID: 4141