3

Banca Vaticanului ar putea fi lichidata de Papa Francisc (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Conform rapoartelor din presa, care citeaza declarațiile președintelui Consiliului Papal pentru Comunicații Sociale, liderul Bisericii Romano-Catolice poate decide să lichideze Banca Vaticanului.

   RIA Novosti raportează că Arhiepiscopul Celli, un prieten apropiat al Papei Francisc, a declarat presei că Papa nu exclude posibilitatea lichidarii principalei institutii financiare a Vaticanului. Lumea din cercul religios se asteapta ca Arhiepiscopul Celli să devină următorul secretar de stat al Vaticanului, putand fi considerat, prin urmare, conform VoR, o sursă sigură de informații.

   Banca Vaticanului a fost înființată în anul 1942 și este însărcinata cu gestionarea resurselor Bisericii Romano-Catolice. Banca numara 112 angajați, toți catolici practicanți, și este condusa de un director executiv, care raportează situatia unei comisii speciale de cardinali.

   „De ce ar fi capul Bisericii Romano-Catolice interesat sa lichideze Banca Vaticanului, oficial cunoscuta sub numele de Institutul pentru Lucrări Religioase?”, se intreaba intr-o emisiune live radioul Vocea Rusiei.
   Unul dintre motivele posibile din spatele unei astfel de mutari, conform radioului, ar putea fi faptul că această instituție financiară face ca Biserica sa fie vulnerabila la acuzațiile de spălare de bani. Demontarea Bancii Vaticanului și redirecționarea fluxurilor financiare ale Bisericii prin intermediul altor instituții ar face ca Biserica Catolică sa devina invulnerabila. Un alt motiv posibil este acela ca Papa, intransigent și conservator, se pregătește deja pentru un conflict cu autoritățile europene și isi pregateste preventiv problemele finanțelor Bisericii Catolice.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
138
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0316 sec - PID: 18557