18

Banca Vaticanului ar putea fi lichidata de Papa Francisc

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Conform rapoartelor din presa, care citeaza declarațiile președintelui Consiliului Papal pentru Comunicații Sociale, liderul Bisericii Romano-Catolice poate decide să lichideze Banca Vaticanului.

RIA Novosti raportează că Arhiepiscopul Celli, un prieten apropiat al Papei Francisc, a declarat presei că Papa nu exclude posibilitatea lichidarii principalei institutii financiare a Vaticanului. Lumea din cercul religios se asteapta ca Arhiepiscopul Celli să devină următorul secretar de stat al Vaticanului, putand fi considerat, prin urmare, conform VoR, o sursă sigură de informații.

Banca Vaticanului a fost înființată în anul 1942 și este însărcinata cu gestionarea resurselor Bisericii Romano-Catolice. Banca numara 112 angajați, toți catolici practicanți, și este condusa de un director executiv, care raportează situatia unei comisii speciale de cardinali.

„De ce ar fi capul Bisericii Romano-Catolice interesat sa lichideze Banca Vaticanului, oficial cunoscuta sub numele de Institutul pentru Lucrări Religioase?”, se intreaba intr-o emisiune live radioul Vocea Rusiei.

Unul dintre motivele posibile din spatele unei astfel de mutari, conform radioului, ar putea fi faptul că această instituție financiară face ca Biserica sa fie vulnerabila la acuzațiile de spălare de bani. Demontarea Bancii Vaticanului și redirecționarea fluxurilor financiare ale Bisericii prin intermediul altor instituții ar face ca Biserica Catolică sa devina invulnerabila. Un alt motiv posibil este acela ca Papa, intransigent și conservator, se pregătește deja pentru un conflict cu autoritățile europene și isi pregateste preventiv problemele finanțelor Bisericii Catolice.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00934 sec - PID: 14828