13

   Un festival internațional în onoarea operei de balet a lui Igor Stravinsky, „Ritualul Primaverii”, a inceput la Teatrul Balșoi din Moscova, conform Itar-Tass.

   Publicul din Paris a văzut acest balet, la Teatrul Champs Elysees, exact in urma cu 100 de ani.
   Teatrul Balșoi prezinta, cu aceasta ocazie, cele mai bune evolutii din balet, din lume: Vaclav Nijinsky, Bejar Maurice și Bausch Pina. O versiune de dans contemporan a Ritualului Primaverii, apartinand coregrafului rus Tatiana Baganova, a deschis festivalul.
   Este prezentata si o alta versiune, noua, a celebrului coregraf suedez Mats Ek.

   Ritualul Primaverii este un program de balet si un concert orchestral al compozitorului rus Igor Stravinsky. Acesta a fost scris pentru sezonul 1913, din Paris, al companiei de Balet Rusesc Serghei Diaghilev, cu coregrafia lui Vaslav Nijinsky, si scenografie și costume de Nicholas Roerich. Cand a fost prezentat la Théâtre des Champs-Élysées, pe 29 mai 1913, caracterul avangardist al muzicii și coregrafia au provocat reactii neasteptate in randul spectatorilor. Desi conceputa ca o lucrare pentru scena, cu pasaje specifice care însoțesc personajele și acțiunea, muzica a avut un succes tot mai mare ca simplu concert, iar mai târziu a devenit recunoscuta ca fiind una dintre cele mai influente lucrari muzicale ale secolului 20. Acesta este foarte prezenta în salile de concert și este frecvent repusa in scena.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
106
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03666 sec - PID: 18310