2

   Prima scala de evaluare a intensitatii impactului unui tsunami a fost dezvoltata de o echipa de cercetare greaca, la Universitatea Națională – Kapodistrian din Atena.
   Proiectul de cercetare a fost prezentat in aceste zile la Atena.

   Noua Scala Intergata de Intensitate Tsunami 2012 (ITIS-2012) folosește o scală de 12 grade, care este compatibila cu scalele similare de inregistrare a cutremurelor, conform Kathimerini.

   "Suntem foarte mulțumiți că scala noastră este prima de acest gen”, a declarat Efthymis Lekkas, profesor de Geologie Dinamica Tectonica Aplicata si presedinte al Societatii Geologice a Greciei, care a condus echipa de cercetare, intr-un interviu acordat Agentiei de stiri Atena.

   „Scala poate fi folosita in orice domeniu: în agricultură, turism, in zonele industriale și urbane, o varietate de parametri fiind luati în considerare”, a spus el. Prin vizite la fața locului, prin colectarea și prelucrarea datelor din înregistrările tsunami, în special din Japonia, echipa a inceput sa studieze efectele acestora. Cercetarea a fost publicata si in Buletinul Societatii Seismologice a Americii.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02137 sec - PID: 6300