29

Emir Kusturica: film despre traficul de organe umane in Kosovo

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Celebrul regizor de film sarb, Emir Kusturica, intenționează să realizeze un film despre traficul de organe umane în Kosovo, conform unei emisiuni a radioului Vocea Rusiei.

Potrivit informațiilor Vocea Rusiei, acesta a facut declaratia în cadrul unei prelegeri tinute la Universitatea din orașul sârbesc Niș.

Așa dupa cum remarca maestrul, „transplantologia la negru” în provincia Kosovo a fost „adevărul cel mai terifiant”, care a fost ascuns ani de zile. Kusturica a mai spus că el va face filmul în Rusia, pentru că nu îi va fi permis acest lucru în Kosovo.

„Nici chiar Șeful Cancelariei Guvernul Serbiei pentru Kosovo nu poate ajunge pe teritoriul Kosovo”, conform lui Kusturica.

Regizorul de film a mai spus că, desi exista multe filme despre Serbia și sârbi, ele au un caracter foarte superficial și chiar propagandistic. Adesea, acest lucru se datorează faptului că investitorii străini acorda fonduri doar pentru filmele care prezinta Serbia într-o lumină negativă. Este imposibil sa tragi un film bun, pe baza unor informații false, a subliniat directorul.

Emir Kusturica este laureat al celor mai mari festivaluri de film din Europa, inclusiv Cannes. El a realizat filme precum "Underground", "Pisica neagră, pisica albă" și "Viața este un miracol”, mai informeaza Voocea Rusiei.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01366 sec - PID: 18313