24

Patriarhul Rusiei, prezent la receptia Amabasadei Greciei in tara

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a participat la o recepție oferită de Michael Spinellis, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Elene in Federația Rusă, cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, sărbătorită în prima duminică din Postul Mare.

Recepția a avut loc la Hotel Metropol.

Patriarhul Kirill a mulțumit ambasadorului, pentru oportunitatea de a se întâlni cu reprezentanți ai diasporei grecești și ai statul rus și cu liderii publici, cu ocazia sărbătorii.

Ambasadorul Spinellis a remarcat că tradiția veche de 20 de ani, de marcare a acestei sarbatori, a devenit un eveniment istoric, simbolizând unitatea și înțelegerea reciprocă, care au fost întotdeauna trasaturi caracteristice ale națiunilor noastre ortodoxe și ale Europei creștine.

Patriarhul Kirill s-a adresat celor de fata, avertizand că "lumea ortodoxă trece prin momente dificile. Biserica Ortodoxă a atras în repetate rânduri atenția opiniei publice mondiale asupra dimensiunii morale a crizei actuale și le-a cerut oamenilor să se sprijine reciproc, sa fie solidari in actiunile care vizează afirmarea idealurilor creștine în societate”.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01079 sec - PID: 31584