24

Episcopii europeni catolici, alaturi de Cipru

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Episcopii catolici din Europa și-au exprimat "îngrijorarea" pentru insula Cipru, lovita puternic de criza economică: acestia asigurand-o de ruguciunile lor pentru tara, astfel incat "dificultățile economice actuale" și suferința sa fie „usurate”.

Președintele Comisiei Conferințelor Episcopale din Comunitatea Europeană (COMECE), Cardinalul Reinhard Marx, a transmis un mesaj de susținere Arhiepiscopului Youssef Soueif, arhiepiscopul maronitilor din Cipru.

"Gândurile noastre se îndreaptă în special spre Cipru, la voi si și la oamenii vostri, din cauza suferinței mari, cauzate de evoluțiile recente asupra poporului cipriot, ca întreg, și mai ales pentru cei care sunt cei mai vulnerabili membri ai societatii voastre", sustine mesajul.

Cardinalul aminteste „grija tuturor episcopilor colegi, fata de poporul” cipriot, „în aceste circumstanțe speciale ale istoriei țării”: "Ciprul și oamenii săi sunt într-adevăr în rugăciunile noastre, în timpul acestei Săptămâni Mari și de Paști".

"Ne rugăm ca toți cetățenii ciprioți sa se bucure de o societate caracterizată de armonie și de justiție pentru toți", a adaugat acesta.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01342 sec - PID: 14526