25
Bisericile ortodoxe din Elbasan, Albania, prin parohiile Sfantul Nicolae și Sfantul Atanasie, au participat la un târg de trei zile, organizat de Primaria Municipiului Elbasan.

Scopul acestui târg a fost acela de a prezenta și de a afișa activitățile sociale, educaționale și culturale ale organizațiilor din Elbasan.

Initiativa apartine Pr. Heliodor Demiri și lui Armand Oga, evenimentul reprezentand o ocazie si pentru prezentarea publicațiilor celor doua biserici, a artizanatului religios și a unei expoziții de fotografie legata de activitățile sociale diverse, din domeniul: scolilor primare, liceelor și universităților, contribuțiilor publice, asistenței medicale, centrelor de zi (grădinițelor), caselor de copii, educației creștine, taberelor, construirii și restaurarii unor biserici.

Standul Bisericii Ortodoxe a fost vizitat de mai mulți participanți la târg. S-au cumparat multe fotografii care ofereau informații despre activitățile Bisericii, precum și despre cele două parohii din Elbasan, despre care unii vizitatori nu auzisera pana in prezent.

Vizitatorii si-au exprimat recunoștința lor pentru această initiativa de prezentare.

Standul Bisericii Ortodoxe a fost, de asemenea, vizitat de vice-ministrul Economiei, Edmond Haxhinasto, de primarul Elbasan și, de asemenea, de către alti deputați.

Studenții din Elbasan, care studiaza la Academia Teologică Ortodoxă, și tinerii din oraș au ajutat foarte mult la reprezentarea bisericilor la acest târg.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01185 sec - PID: 9733