2

   Surapong Toviceakceaikul, Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Externe al Regatului Thailandei, care a lua parte la reuniunea comisiei interguvernamentale ruso-tailandeze, privind comerțul și cooperarea economică bilaterală, a vizitat Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

   Oaspetele a vizitat Biserica Schimbării la Față și Biserica Nașterii Domnului, semnand in cartea oaspeților de onoare.

   Dmitri Petrovski, un membru al personalului Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii și angajații Catedralei Hristos Mântuitorul au prezentat oaspetelui si delegatiei care l-a insotit istoria, arhitectura și moastele prezente aici.

   Surapong a aprins lumânări în memoria familiei imperiale Romanov. Poziția Imperiului Rus a fost propice independenței de stat a Siam, în perioada cuceririlor coloniale din Asia de Sud-Est. În prezent, Rusia și Thailanda dezvolta cu succes relații de prietenie și cooperare.

   Ortodoxia este recunoscută în Regatul Thailandei: există cinci biserici ortodoxe care functioneaza în țară și o mănăstire, alte două biserici fiind în construcție. În acest an, un program festiv special este planificat pentru marcarea aniversarii a 400 de ani ai Casei Romanov. O nouă biserică ortodoxă, cu hramul Sfantul Nicolae, va fi sfintita, precum și o capelă cu baptisteriu. Un monument al Tarului rus Nicolae al II-lea și altul dedicat regelui din Siam, Rama al V-lea, vor fi ridicate in urmatoarea perioada.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01065 sec - PID: 4294