4

Emir Kusturica: exploatarea nichelului, un proiect esuat (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Emir Kusturica, regizorul de film și până de curând directorul Parcului National Gora Mokra, a declarat că cei care pledează pentru exploatarea nichelului, în Gora Mokra si zona Vișegrad, vor eșua.

   "Din ceea ce am auzit, nu au primit autorizatia de exploatare în Mokra Gora, pentru că ei știu că le-ar putea cauza probleme, odata ce opinia publica joaca un rol important în Serbia, așa că eu cred că au renunțat", a declart Kusturica, la închiderea Forumului de Primăvară Vivaldi, din Mokra Gora, intitulat „Serbia, stat al bunastarii”.

   Regizorul celebru a reamintit că 1.500 de persoane au protestat împotriva exploatării nichelului în Visegrad, conform agentiei Tanjug, cu câteva zile în urmă, și a adăugat că Republica Srpska nu va permite acest lucru, cel puțin atât timp cât Milorad Dodik este Președinte.

   "Am impresia că, după bombardari și tot felul de contaminari, sârbii considera că nu mai au nevoie de o alta otrava", a spus Kusturica, fondator al unui sat etno în Mokra Gora, situat între muntele Zlatibor si Tara, în vestul Serbiei.

   Kusturica consideră ca problema Serbiei este că nu știe cum să-si utilizeze resursele sale și potențialul, pentru a se îndrepta spre lumea mai buna dupa care tanjeste, și că guvernul nu intelege acest lucru, inclusiv Președintele Tomislav Nikolic.

   El a spus, conform Tanjug, ca ideile microeconomice pot salva Serbia "din ghearele FMI", și a menționat că acum opt ani Mokra Gora era un câmp gol, iar acum este un centru cultural.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
45
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02646 sec - PID: 15290