25

Emir Kusturica: exploatarea nichelului, un proiect esuat

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Emir Kusturica, regizorul de film și până de curând directorul Parcului National Gora Mokra, a declarat că cei care pledează pentru exploatarea nichelului, în Gora Mokra si zona Vișegrad, vor eșua.

"Din ceea ce am auzit, nu au primit autorizatia de exploatare în Mokra Gora, pentru că ei știu că le-ar putea cauza probleme, odata ce opinia publica joaca un rol important în Serbia, așa că eu cred că au renunțat", a declart Kusturica, la închiderea Forumului de Primăvară Vivaldi, din Mokra Gora, intitulat „Serbia, stat al bunastarii”.

Regizorul celebru a reamintit că 1.500 de persoane au protestat împotriva exploatării nichelului în Visegrad, conform agentiei Tanjug, cu câteva zile în urmă, și a adăugat că Republica Srpska nu va permite acest lucru, cel puțin atât timp cât Milorad Dodik este Președinte.

"Am impresia că, după bombardari și tot felul de contaminari, sârbii considera că nu mai au nevoie de o alta otrava", a spus Kusturica, fondator al unui sat etno în Mokra Gora, situat între muntele Zlatibor si Tara, în vestul Serbiei.

Kusturica consideră ca problema Serbiei este că nu știe cum să-si utilizeze resursele sale și potențialul, pentru a se îndrepta spre lumea mai buna dupa care tanjeste, și că guvernul nu intelege acest lucru, inclusiv Președintele Tomislav Nikolic.

El a spus, conform Tanjug, ca ideile microeconomice pot salva Serbia "din ghearele FMI", și a menționat că acum opt ani Mokra Gora era un câmp gol, iar acum este un centru cultural.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01375 sec - PID: 31959