26

Biserica ortodoxa din Watertown a fost pradata

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Parohul Bisericii grec-ortodoxe Watertown, Massachusetts, SUA, a spus că se roagă pentru hoții care au spart lacasul de cult, au răscolit biroul și au plecat cu un seif, cu Biblii suflate cu aur si cu alte obiecte religioase gravate cu numele enoriașilor decedați.

Pr. Dimitrie E. Tonias a spus ca potirele aurite si cărțile Apostolului, furate din Biserica Sfintilor Arhangheli in ultimele zile, nu vor putea fi gasite, asa cum spera legiutiorii, intr-un magazin de amanet local.

Aceste obiecte aveau mai mult o "valoare sentimentală", ele fiind donate bisericii de familiile din parohie, in amintirea celor dragi ai lor.

"Valoarea lor de stradă este aproape zero", a declarat parintele Tonias, adăugând ca jefuitorii le-au luat „doar fiindca ele straluceau”.

Atacatorii au patruns in biserică, prin spargerea unui geam de la o ușă din sala centralei, a spus un ofiter de politie. Un portar, care a ajuns primul dimineata, i-a alertat pe oficiali.

Politia a mai adaugat ca dependenta de consumul de droguri se poate sa fi motivat jaful.

Biserica a primit ajutor in ce priveste cartile, de la parohiile vecine.

"Sentimentul predominant este unul de tristete", a spus parintele, enoriașilor. "Ne rugăm pentru toți, chiar și pentru indivizii care au făcut acest lucru, ne vom ruga pentru ei. E trist pentru ei. Nimeni nu ar trebui să ajunga in aceasta situatie”.

Oricine se afla in zona si detine informatii cu privire la furt, sau oricine identifica obiecte de factura celor prezentate, este rugat să sune la detectivii din Watertown: 617-600-1309.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01127 sec - PID: 30405