33

Bisericile crestine, din nou tinta atacurilor in Siria (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Situația comunității creștine a Siriei a revenit în prim-plan în această săptămână, după ce forțele de opoziție au susținut că regimul Assad ar fi vizat bisericile din regiunea Deir Ezzor.

   Opoziția siriana a postat mai multe videoclipuri care prezintă pretinse daune in randul bisericilor din regiune, ca urmare a raidurilor aeriene efectuate de… forțele regimului Assad. Un activist din Deir Ezzor, vorbind pentru Asharq Al-Awsat sub condiția anonimatului, a afirmat că "avioanele de război ale regimului au bombardat două biserici siriace ortodoxe".
   El a adaugat: "toate familiile creștine au fugit din oraș".

   Abdul-Ahad Astepho, un membru al Comitetului Consiliului Executiv Național Sirian, a confirmat că forțele regimului au tintit bisericile din Deir Ezzor. El a informat Asharq Al-Awsat că "toate familiile creștine au fugit din oraș, din cauza violențelor excesive, la care este expus Deir Ezzor".

   El a subliniat: "Creștinii au o lungă istorie de persecuții, în special comunitatea armeană. Acest lucru înseamnă că ea este obisnuita sa fuga imediat, atunci când apar forme de violență".
   Astepho a afirmat că regimul lui Bashar Al-Assad este responsabil pentru exodul comunității creștine din regiune, adăugând că "climatul de intoleranță și extremismul au contribuit la intimidarea creștinilor, determinându-i să fugă".

   Mitropolitul ortodox sirian Luca, vorbind penru RT News, a recunoscut că "bisericile au fost atacate în toate provinciile".
   El a amintit ca "peste tot în-Harasta, Arbin, Zabadani, Deraa, Alep, Damasc bisericile și oamenii lor au fost atacati".
   De asemenea, el a arătat că si "Catedrala din Raqqa a fost grav deteriorata. Enoriașii iau totul cu asalt, rapesc si ucid preoți".
   Cu toate acestea, Episcopul Luca nu se ingrijoreaza din cauza regimului Assad, ci el a dat vina pe militanții opoziției, spunând: "Acești oameni spun că acționează cu cele mai bune intentii, pentru poporul sirian, dar nu este adevărat".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
126
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.88184 sec - PID: 22726