20

Independenta Kosovo: Vaticanul nu pare sa-si schimbe pozitia

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Arhiepiscopul catolic de Belgrad, Stanislav Hocevar, a spus că nu există niciun indiciu ca Vaticanul isi va schimba poziția cu privire la problema independenței Kosovo.

Într-un interviu publicat de cotidianul Belgrad Politika, ieri, Hocevar a declarat că nu știe dacă Primul-ministru al Kosovo, Hasim Tacic, a cerut ca Vaticanul să recunoască Kosovo odata cu inaugurarea Papei Francisc, dar Vaticanul cu siguranta nu da niciun semn ca ceva s-ar fi schimbat.

"Acest lucru este destul de sigur și foarte important pentru noi, pentru întreaga Biserică Catolică", a spus el, conform Tanjug

Când a venit vorba despre relațiile dintre Bisericile și comunitățile religioase recunoscute, cu statul sârb, Arhiepiscopul de Belgrad a declarat ca Biserica și statul trebuie să aibă un dialog continuu pe marginea problemelor majore spirituale, cultural religioase si etice.

Comentand cu privire la relațiile dintre Biserica Ortodoxă Sârbă și Biserica Catolică, Hocevar spune că, după destrămarea Iugoslaviei, a venit "un moment de reflecție, un timp pentru recapitularea întregii istorii".

"Este mai bine ca un conflict sa fie remarcat din timp și sa fim pregatiti să lucram in rezolvarea situatiei, decat să vedem pace doar de dragul păcii”, a adăugat Hocevar.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01041 sec - PID: 18275