2

Independenta Kosovo: Vaticanul nu pare sa-si schimbe pozitia (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Arhiepiscopul catolic de Belgrad, Stanislav Hocevar, a spus că nu există niciun indiciu ca Vaticanul isi va schimba poziția cu privire la problema independenței Kosovo.

   Într-un interviu publicat de cotidianul Belgrad Politika, ieri, Hocevar a declarat că nu știe dacă Primul-ministru al Kosovo, Hasim Tacic, a cerut ca Vaticanul să recunoască Kosovo odata cu inaugurarea Papei Francisc, dar Vaticanul cu siguranta nu da niciun semn ca ceva s-ar fi schimbat.
   "Acest lucru este destul de sigur și foarte important pentru noi, pentru întreaga Biserică Catolică", a spus el, conform Tanjug

   Când a venit vorba despre relațiile dintre Bisericile și comunitățile religioase recunoscute, cu statul sârb, Arhiepiscopul de Belgrad a declarat ca Biserica și statul trebuie să aibă un dialog continuu pe marginea problemelor majore spirituale, cultural religioase si etice.

   Comentand cu privire la relațiile dintre Biserica Ortodoxă Sârbă și Biserica Catolică, Hocevar spune că, după destrămarea Iugoslaviei, a venit "un moment de reflecție, un timp pentru recapitularea întregii istorii".
   "Este mai bine ca un conflict sa fie remarcat din timp și sa fim pregatiti să lucram in rezolvarea situatiei, decat să vedem pace doar de dragul păcii”, a adăugat Hocevar.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
83
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02734 sec - PID: 15762