20
Una dintre bancile de top ale Italiei a recunoscut că clienții săi incep sa-si retraga banii. În cazul în care Banca Monte dei Paschi va cadea, aceasta ar putea declanșa o reacție în lanț, de falimente, în sectorul bancar italian.

Partea de management a bancii a declarat presei că baza de depozite a bancii a scăzut cu "câteva miliarde de euro". Fluxul de bani ai clienților "este, probabil, legat de scandalul imens privind o tranzacționare, în care banca a pierdut mai mult de 700 de milioane de euro. Scandalul a afectat rezultatele celui de-al patrulea trimestru al anului 2012, iar efect acestuia asupra primului trimestru al anului 2013 este încă neclar.

Reuters informează că un document postat pe site-ul băncii, înainte de adunarea din 29 aprilie, arată natura ilicită a tranzactiilor derivate și consecința acestora asupra activelor băncii, care a dus la deteriorarea reputației acesteia, „imediat tradusă în… retragerea câtorva miliarde de euro din depozite", conform VoR.

Până în prezent, reprezentanții băncii au refuzat să ofere o prognoză asupra situației financiare a băncii, masura in care au loc retragerile de capital din conturile clientilor nefiind pe deplin dezvăluita publicului.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00915 sec - PID: 30405