10

   Istanbulul se pregateste din nou sa lanseze Festivalul Internațional al Lalelelor, conform agentiei Anatolia, menționând că, in fiecare aprilie, incepand din 2006, Municipalitatea Metropolitana a Istanbulului planteaza aproape 100 de milioane de lalele, simbolizând venirea primăverii, în parcurile din Istanbul, pe bulevarde, in sensurile giratorii și practic oriunde există terenuri deschise.

   În acest an, la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional Istanbul-Tulip, care va avea loc in perioada 1-30 aprilie 2013, 14.420.000 de lalele- aproape cate una pentru fiecare persoană care trăiește în oraș, din 270 de soiuri diferite, au fost plantate în Istanbul.

   De obicei, echipele de lucru aranjeaza florile în diferite forme geometrice și cifre, in forma unor valuri, a unor delfini etc.

   Costul actiunii se ridica la 13 milioane de lire turcești (5,6 milioane de euro).

   Impreuna cu alte plante cu bulb, cum ar fi zambilele și amaryllis, 20 de milioane de plante au fost rasadite pentru festival, in Emirgan Park – un parc istoric urban, situat într-unul dintre cartierele cele mai bune din Istanbul, de-a lungul Bosforului, de pe malul european, fiind locul cel mai important al festivalului.

   În acest an, cea mai mare noutate a festivalului lalelelor o constituie "Muzeul Lalelelor", pe care municipalitatea l-a organizat în Emirgan Park.

   În plus, Consiliul Municipal al Istanbulului a decis să implice un grup de academicieni care sa să cerceteze rolul lalelelor în cultura turcă, ca parte a festivalului.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
103
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09549 sec - PID: 24900