3

   Suferințele creștinilor din Orientul Mijlociu au fost punctul central al predicii Messei Pascale a Patriarhul Latin al Ierusalimului, Fouad Twal.

   „Biserica noastră traieste în suferință, în Orientul Mijlociu”, a spus el.

   „Ma gandesc la toate victimele de război și la toți refugiații sirieni care se înghesuie în țările vecine, în special în Iordania, dar, de asemenea, si la toti creștinii din Țara Sfântă, care sunt tentați să emigreze.
Comunitatea internațională, dincolo de discursuri și de vizite, trebuie să ia decizii concrete și eficiente pentru a găsi o soluție echilibrată pentru cauza palestiniană, care se află în centrul tuturor problemelor din Orientul Mijlociu”, a spus acesta.

   Șefii Bisericilor din Ierusalim – inclusiv Twal – au publicat un mesaj de Paști, facand un apel la toți credincioșii, pentru ca acestia sa participe la un pelerinaj în Țara Sfântă, afirmand astfel ca „prezența pelerinilor este o mărturisire de credință și de comuniune cu Biserica”.

   Mii de oameni s-au deplasat la Ierusalim pentru festivitățile de Paște, inclusiv zeci de copți egipteni care au sosit în Tel Aviv prin intermediul zborurilor speciale din Cairo. Orașul Vechi al Ierusalimului a fost foarte aglomerat în această perioadă, datorită nu numai sărbătorii creștine ci, de asemenea, festivităților Paștelui evreiesc care s-au incheiat ieri.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
150
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02314 sec - PID: 18557