33
Suferințele creștinilor din Orientul Mijlociu au fost punctul central al predicii Messei Pascale a Patriarhul Latin al Ierusalimului, Fouad Twal.

„Biserica noastră traieste în suferință, în Orientul Mijlociu”, a spus el.

„Ma gandesc la toate victimele de război și la toți refugiații sirieni care se înghesuie în țările vecine, în special în Iordania, dar, de asemenea, si la toti creștinii din Țara Sfântă, care sunt tentați să emigreze.

Comunitatea internațională, dincolo de discursuri și de vizite, trebuie să ia decizii concrete și eficiente pentru a găsi o soluție echilibrată pentru cauza palestiniană, care se află în centrul tuturor problemelor din Orientul Mijlociu”, a spus acesta.

Șefii Bisericilor din Ierusalim – inclusiv Twal – au publicat un mesaj de Paști, facand un apel la toți credincioșii, pentru ca acestia sa participe la un pelerinaj în Țara Sfântă, afirmand astfel ca „prezența pelerinilor este o mărturisire de credință și de comuniune cu Biserica”.

Mii de oameni s-au deplasat la Ierusalim pentru festivitățile de Paște, inclusiv zeci de copți egipteni care au sosit în Tel Aviv prin intermediul zborurilor speciale din Cairo. Orașul Vechi al Ierusalimului a fost foarte aglomerat în această perioadă, datorită nu numai sărbătorii creștine ci, de asemenea, festivităților Paștelui evreiesc care s-au incheiat ieri.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01222 sec - PID: 14043