10

Proiectul noii biserici a Manastirii Sretensky - Moscova (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Proiectul noii biserici a Manastirii Sretensky, din Moscova, inchinată Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Rusiei, a fost adoptat.

   Cerand binecuvântarea Patriarhului Moscovei, Chiril, obstea mănăstirii a solicitat ca noua biserica sa fie dedicată Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Rusiei.
   Sfintirea este programată pentru februarie 2017.

   Un concurs a fost organizat in data de 3 octombrie 2012, încheiat in ziua de 10 decembrie 2012.

   "Biserica ar trebui să reflecte ideea tradițională a arhitecturii ecleziastice rusesti a casei lui Dumnezeu și, de asemeneam, victoria neomartirilor rusi", se specifica in cerintele legate de proiect.

   Intrucat suprafata de teren a manastirii este foarte redusa, in ciuda faptului că aceasta găzduiește 42 de călugări și ucenici si 200 de seminaristi, a fost mai greu pentru autorii diferitelor proiecte sa proiecteze clădirile auxiliare: ateliere, servicii tehnice, scoala de duminica, centrul de cateheză pentru adulți, tipografia manastirii.

   48 de proiecte au fost prezentate, juriul fiind format din reprezentanți ai Manastirii Sretensky, arhitecți și critici de artă cunoscuti, din Moscova.

   În cele din urmă, modelul câștigător a fost cel al lui Dimitri Smirnov. Biserica este proiectata sa gazduiasca 2000 de credinciosi.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
126
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08025 sec - PID: 22972