6

   Criza economică dezastruoasă din Grecia a lasat in urma o serie de „victime” în lumea culturală, domeniul cartilor fiind lovit extrem de puternic.

   Astfel, libraria istorica a Atenei, Vivliopoleio tis Estias, a anunțat că isi inchide ușile, pentru totdeauna, după 128 ani de functionare.

   Librăria a fost inaugurata în anul 1885, de către jurnalistul Giorgios Kasdonis, care s-a mutat în Grecia, din București. În același an, Editura Estia – care isi va continua activitatea – publica prima sa carte, „Antologia Adolescentului”.

   De atunci, Estia a publicat peste 11.000 de lucrări, multe dintre ele apartinand celor mai cunoscuti scriitori greci, de la cei clasici – Alexandros Papadiamantis și Palamas Costis – la autori contemporani, precum Valtinos Thanasis.

   Vivliopoleio tis Estias a devenit, de la începuturile sale, un loc de întâlnire pentru scriitori, oameni de cultură, jurnaliști și politicieni, și a rămas așa, timp de peste un secol.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
105
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09611 sec - PID: 22673