3

   Comunitatea armeană a sunat clopotele Bisericii armenesti din Diyarbakır, Surp Giragos (Sfantul Gheorghe), pentru intaia dată dupa 98 de ani, odata cu sărbătoarea Pastelui.

   Cu toate acestea, in biserica, nu s-a reusit oficierea Sfintei Liturghii, din cauza… lipsei preoților, care sa participe la ea.

   Biserica a fost scoasa din uz, pentru aproape un secol, si a fost recent restaurata cu un buget de 3.200.000 de dolari, înainte de a fi redeschisa (vezi ARHIVA).

   Comunitatea a serbat, insa, Duminica Paștelui. Clopotul de bronz, care a fost construit în Rusia, a sunat pentru prima dată în aproape un secol.

   Patriarhia Istanbulului răspunsese unei cereri anterioare, prin care se socilita trimiterea unor preoți in biserica, motivand ca ar fi nevoie de o săptămână pentru ca oficialii religiosi sa ajunga în Diyarbakir.

   Comunitatea s-a rugat, insa, cu ocazia sarbatorii religioase, in biserica, înainte de a imparti ouă vopsite și pasca.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
58
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03823 sec - PID: 17239