7

Bancile din Cipru - Depozitele din conturi, in siguranta? (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   In timp ce Ciprul vrea sa confiste până la 80% din conturile bancare ale deponenților cu mai mult de 100.000 de euro (130.000 dolari), pentru a satisface cererile legate de acordarea unui imprumut de 10 miliarde de euro (13 miliarde dolari), destinat salvarii tarii, șeful Băncii Centrale a Greciei formuleaza asigurari conform carora „depozitele din băncile grecești sunt în siguranță”.

   Băncile aproape distruse din Cipru, care au pierdut 4,5 miliarde de euro (5.76 miliarde de dolari) în urma investitilor si operatiunile lor, precum și prin creditele neperformante acordate întreprinderilor grecești falimentare, au facut sa creasca criza economică a Greciei.

   "Recapitalizarea va fi finalizata în curând, probabil în câteva săptămâni", conform declaratiei lui George Provopoulos, intr-un interviu acordat TV-NET.
   "Eu cred că soluția Ciprului este viabila", a spus Provopoulos.

   Provopoulos a mai spus că, după alegerile din iunie 2012, care au readus o oarecare stabilitate, 19 miliarde de euro (24,4 miliarde dolari) s-au întors in băncile grecești. In legatura cu National Bank of Greece și Eurobank, acesta a marturisit: "Nu pot spune daca cele două bănci vor reusi sau nu vor reuși să finalizeze fuziunea lor".

   Troica (UE, FMI, Banca Centrală Europeană), care a devenit creditorul tarii in ultima instanta, a declarat că acum se teame că fuziunea va crea o bancă prea mare pentru stat, comparativ cu dimensiunile produsului intern brut al țării (PIB) si cu ceea ce se intampla in prezent in Cipru.

   Comentariile lui Provopoulos au venit dupa ce se pare ca Atena se pregătește pentru o altă vizită a inspectorilor „Troicii”, care ar trebui sa verifice progresul reformelor, inainte de prima transa de împrumut. Trimișii cer un ritm mai rapid al acestora, inclusiv privatizarea și concedierea a 25.000 de funcționari publici, pentru acest an.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
62
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09043 sec - PID: 15892