2

   Pe lângă urmărirea integrarii fiscale si bancare, alte noi masuri sunt recomandate astazi de expertii francezi, pentru stimularea creșterii economice, în special printr-un contract de muncă valabil în întreaga Europa.

   Potrivit celor mai recente cifre publicate de Eurostat, biroul de statistica al UE, numărul somerilor, solicitanți de locuri de muncă, a atins un nou nivel record în cele 17 țări care împart moneda unică, 12% din populatia activa, in ianuarie, față de 10,9%, cu un an în urmă, în aceeasi perioada.

   În ultimul său raport public, Consiliul de Analiză Economică (CAE), la capitolul "politicilor de creștere economică", a sugerat ca "Europa sa adopte o politică reală a pieței forței de muncă, cu o asigurare de șomaj la nivel european". Ideea unui fond european de asigurări de șomaj a mai fost deja menționata in trecut.

   Un astfel de sistem, conform autorilor, ar avea "meritul de a reforma piața forței de muncă, precum și solidaritatea la nivel micro și macro". Autorii se mai așteaptă la "un efect pozitiv asupra ocupării forței de muncă și creșterii economice pe termen lung".

   Economistul OFCE, Mathieu Plane, la rândul său, consideră că „o urgență în Europa este definirea standardelor comune pentru salariul minim, care să definească nivelul salariului minim din fiecare țară, astfel incat el sa depaseasca pragul de sărăcie".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
66
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04604 sec - PID: 17240