22
Pe lângă urmărirea integrarii fiscale si bancare, alte noi masuri sunt recomandate astazi de expertii francezi, pentru stimularea creșterii economice, în special printr-un contract de muncă valabil în întreaga Europa.

Potrivit celor mai recente cifre publicate de Eurostat, biroul de statistica al UE, numărul somerilor, solicitanți de locuri de muncă, a atins un nou nivel record în cele 17 țări care împart moneda unică, 12% din populatia activa, in ianuarie, față de 10,9%, cu un an în urmă, în aceeasi perioada.

În ultimul său raport public, Consiliul de Analiză Economică (CAE), la capitolul "politicilor de creștere economică", a sugerat ca "Europa sa adopte o politică reală a pieței forței de muncă, cu o asigurare de șomaj la nivel european". Ideea unui fond european de asigurări de șomaj a mai fost deja menționata in trecut.

Un astfel de sistem, conform autorilor, ar avea "meritul de a reforma piața forței de muncă, precum și solidaritatea la nivel micro și macro". Autorii se mai așteaptă la "un efect pozitiv asupra ocupării forței de muncă și creșterii economice pe termen lung".

Economistul OFCE, Mathieu Plane, la rândul său, consideră că „o urgență în Europa este definirea standardelor comune pentru salariul minim, care să definească nivelul salariului minim din fiecare țară, astfel incat el sa depaseasca pragul de sărăcie".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01231 sec - PID: 30409