22

Despre intalnirea dintre clericii georgieni si liderul abhaz

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Mitropolitul Serafim de Borjomi și Bakuriani a comentat pe marginea întâlnirii dintre clericii georgieni și liderul abhaz Alexander Ankvab, care a avut loc la Soci, in data de 29 martie (vezi ARHIVA).

Mitropolitul Serafim le-a spus reporterilor ca "a fost pentru prima data cand un reprezentant al Bisericii Georgiei a avut o întrevedere cu șeful de facto al Republicii Abhazia, în ultimii douăzeci de ani".

Mitropolitul Serafim a mai spus ca, printre participanții la întâlnire s-a aflat si Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii Ruse.

"Reuniunea a abordat chestiuni legate de relațiile dintre Biserici", a spus Mitropolitul Serafim.

Ankvab a reiterat faptul că oamenii din Abhazia au ales independența Bisericii Abhaze. "Mitropolitul Ilarion, ca reprezentant al Patriarhiei Ruse, a atras atentia ca astfel de initiative trebuie să aiba loc în cadrul legii și în conformitate cu legile bisericesti", conform Mitropolitului Serafim. El a declarat ca Mitropolitul Ilarion a punctat faptul ca Biserica Abhaza este sub jurisdicția Georgiei.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01026 sec - PID: 31664