21
În Franta, s-au formulat noi standarde si reglementari in consolidarea protectiei si sigurantei in caz de incendiu in locuintele particulare.

La trei zile după incendiul din Saint-Quentin (Aisne) și Aubervilliers (Aisne), în care opt persoane, printre care cinci copii, au fost ucise, Ministrul fondului locativ, Cécile Duflot, a anticipat obligația instalarii a cel putin un detector de fum (senzor de fum, avertizor de fum) in fiecare locuinta personala, incepand cu data de 8 martie 2015.

În Franța, incendiile provoaca intre 600 si 800 de decese și aproximativ 3.000 de accidentari in fiecare an. Aproape 80% dintre decese sunt cauzate de inhalarea de vapori toxici, 70% din cazuri avand loc noaptea, dupa cum s-a intamplat in Aubervilliers și Saint-Quentin.

Doar 3% din gospodăriile franceze sunt echipate, in prezent, cu astfel de senzori.

Țările cu o rată de echipare cu detectoare de fum de peste 80% au inregistrat deja o scadere a numărului de decese, la jumătate. În 2010, rata de echipare cu senzori de fum a fost de 98% în Norvegia și de 89% în Marea Britanie, față de numai 3% în Franța de astăzi.

Pentru moment, potrivit unui sondaj, doar 60% dintre francezi intenționează să isi echipeze imobilul cu un senzor de fum, pana la termenul limită.

Desigur, lipsa senzorului de fum va fi luată în considerare de asigurarea de locuinta.

Dispozitivul, atunci când este activat, emite un sunet de 85 de decibeli, la 3 metri distanta. Amplasat pe plafon, el nu trebuie sa fie vopsit. "Odată ce senzorul de fum incepe sa sune, primul instinct este sa fie evacuati toti membrii familiei, în cazul în care aceasta este posibil trebuind sa fie inchise in spate toate usile”, conform recomandarilor generalului Gilles Glin, în calitate de șef al pompierilor din Paris. Oamenii prinsi la mijoc de flăcări trebuie să se izoleze intr-o zona neatinsa inca de acestea și să lase fereastra deschisă până la sosirea pompierilor. "Umezirea apartamentului și amplasarea unor carpe umezite cu apa, la pragul camerei, pot intarzia extinderea flacarilor.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01393 sec - PID: 9407